Руският отбор, който се подигра с Байерн Мюнхен

С приключването на редовните сезони в европейския футбол и идването на лятото погледите на феновете са насочени към трансферния прозорец.
Именно през лятото се осъществят най-многото и най-големите трансфери. Сложен процес e и привличането на нов футболист, защото освен неговите лични условия, в повечето случаи трябва да бъде договорена и трансферна цена. Нещо, което може да породи и поводи за подигравки. Както например опита на Арсенал преди няколко години да закупи Луис Суарез от Ливърпул.
Според договора на уругвайския нападател, при оферта на 40 милиона паунда клубът е длъжен да уведоми играча за проявявания към него интерес. Тогава Арсен Венгер и компания решават да предложат точно 40 милиона и 1 паунд.
Е, до трансфер, разбира се, не се стигна, но тази случка и до днес става повод за смях сред футболните фенове.
Опитът на Байерн Мюнхен да привлече Садио Мане от Ливърпул също ще остане в историята като един от най-абсурдните. А явно на Ливърпул им върви на такива оферти.
След няколко силни сезона с английския гранд Мане реши, че иска да потърси развитие другаде. Което веднага го вкара сред трансферните цели на Байерн. Но двете оферти, които германският шампион отправи, са доста… смешни.
Ливърпул иска поне 42 милиона паунда за Садио Мане, според Talksport, но първата оферта на Байерн Мюнхен е била на стойност едва 21 милиона, като тази сума може да набъбне на 25 милиона, ако Мане спечели Шампионската лига с клуба.
След отказа от английска страна идва и втората оферта, която е за 30 милиона. Определено звучи по-добре и по-близо до исканото. Но цели шест милиона от офертата зависят от това дали Садио Мане ще спечели Златната топка и Шампионска лига през следващите три сезона.
Освен феновете на футбола, повод за смях намери и Спартак Москва. В профила си в Twitter руският клуб се пошегува доста сериозно с Байерн Мюнхен и техните оферти. От Спартак публикуваха снимка, на която се вижда имейл уж изпратен от немския гранд.
В него пише, че те искат да закупят футболиста на Спартак Москва Александър Соболев, като предлагат 1000 евро предплата. Още 10 милиона, ако Байерн спечели Евровизия, 15 милиона, ако Манчестър Юнайтед спечели трофей и още 20 милиона, ако Лео Меси подпише с Реал Мадрид. Сарказмът е очевиден, но и доста подходящ предвид случващото се. 

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Истории, звезди, тенденции

Вижте интересните истории на деня, новини за звездите, тенденции и идеи за свободното време. Източник: Lifestyle.bg

Subscribe US Now