Семейството на Алексей Навални след новината за смъртта му

“Обичам те”, пише в неделя, 18 февруари, вдовицата на Алексей Навални в публикация в социалните мрежи под тяхна обща снимка, два дни след като стана ясно, че най-видният враг на президента Владимир Путин е починал в руски затвор.
Публикацията на Юлия Навална в Instagram, първата след смъртта на съпруга й, показва снимка на двамата заедно, допрели главите си, докато гледат представление.
Това носи лична нотка на загубата, която тя изрази по-официално на публична сцена само часове след като смъртта на съпруга й беше обявена от руската затворническа служба.
47-годишният Навални изпадна в безсъзнание и почина в петък, 16 февруари, след разходка сибирската колония “Полярен вълк” в Арктика, където излежаваше присъда от три десетилетия, съобщиха от затворническата служба. Все още има малко подробности защо точно е починал.
В петък следобед Навална се появи пред публика от лидери, дипломати и други официални лица на Мюнхенската конференция по сигурността, като каза, че сериозно е обмисляла излизането си сцената пред това незабавно да напусне събитието, за да бъде с двете деца на двойката – Дария и Захар, но е останала, защото смята, че съпругът й би искал тя да говори.
“Искам Путин, цялото му обкръжение, приятелите на Путин, неговото правителство да знаят, че ще носят отговорност за това, което причиниха на нашата страна, на моето семейство, на моя съпруг”, цитират съпругата на Навални от Reuters.
Западните лидери, начело с президента на САЩ Джо Байдън, отдадоха почит на смелостта на Навални и, без да цитират доказателства, обвиниха Путин, че е отговорен за смъртта му. Великобритания каза, че ще има последствия за Русия.
Въпреки лишаването от свобода и хоспитализацията, когато беше отровен през 2020 г., Навални продължи да има подкрепата на семейството си. Той е женен за съпругата си Юлия Навална от 2000 г. и имат две деца: дъщеря Дария на 23 години и син Захар на 15 години. Когато документалният филм за Навални беше номиниран за Оскар на 95-те годишни награди на Академията, съпругата му и деца присъстваха на събитието в знак на подкрепа за опозиционния лидер. Ето и кратката информация, която подбират от Hollywood Life за децата на Навални.
Дария Навална
По-голямото дете на Алексей и Юлия Дария (позната като Даша) се ражда малко след като двойката се жени. Тя е студентка в Станфордския университет. Въпреки че не е ясно какво учи, тя се превърна в ревностен защитник на баща си, също като своята майка, като говори и призовава за освобождаването му. Дария има редица видеоклипове, в които разпространява осведомеността по случая на баща ѝ, като е изнасяла и речи, призоваващи за справедливост и освобождаването на Навални. Тя говори на срещата на върха в Женева за правата на човека и демокрацията през 2021 г., където приема и наградата за морална смелост от негово име.
Даша също дава много интервюта, в които говори за Алексей Навални. Тъй като документалният филм “Навални” беше номиниран миналата година, тя присъства на много събития и церемонии, включително Оскарите, където продукцията спечели категорията за най-добър документален филм.
Захар Навални
Второто дете на Алексей и Юлия – Захар, се ражда през 2008 г. Тъй като все още е тийнейджър, няма много налична информация за Захар, но той присъства на церемонията по раздаването на Оскарите през 2023 г., заедно с майка си и сестра си. Въпреки че не се знае много за момчето, и Юлия, и Даша често качват негови снимки в своите акаунти в Instagram, както и семейни снимки с Алексей Навални.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Когато Виктор Стоянов е открит за раздялата

Виктор Стоянов придоби широка популярност след като участието си в първия сезон на “Ергенът”. Тогава той избра Виктория Капитонова за победител, но нещата между двамата не се получиха. Въпреки това Стоянов успя да срещне любовта в лицето на Мария Тарашманова и през последните две години двамата бяха неразделни. Оказва се обаче, че […]

Subscribe US Now