Българин ще композира музиката за новия филм на “Междузвездни войни”

Българинът Георги Стрезов и колегите му са написали музика за серията “Соло”, а сега ще участват и в новата лента от поредицата “Междузвездни войни”, която предстои да излезе на екран.

Стрезов обясни, че работи с виртуални музикални инструменти от 6-7 години и един от клиентите им е Джон Пауъл, който ги харесал и им предложил да работят за него по “Соло”.

“Работата ми в “Междузвездни войни” не се получи от раз. Имаме клиенти от цял свят и един от тях е композиторът на филма “Соло” Джон Пауъл. Той се свърза с нас и така започнахме.“

Стрезов сподели, че му пращат ексклузивни кадри от филма, за да може да композира.

“В случая с “Междузвездни войни” има много рестрикции и не видяхме нищо от филма. В новия филм един от персонажите е свързан с тема, която е изпята от народни гласове – хорът на Ваня Монева”, каза композиторът.

Талантливият музикант допълни, че много хора в неговия бранш нямат представа къде се намира България, но въпреки това са наясно с музиката ни.

“Винаги съм обичал да слушам музика и решението да се занимавам професионално е когато се запознах със софтуер за правене на музика. В България имаме страшно много уникални неща – гласове, музика, хорови традиции. Ние обаче като че ли не ги използваме правилно” разказа Стрезов пред Bulgaria ON AIR.