Българин ще композира музиката за новия филм на “Междузвездни войни”

razdumka.net
Българинът Георги Стрезов и колегите му са написали музика за серията “Соло”, а сега ще участват и в новата лента от поредицата “Междузвездни войни”, която предстои да излезе на екран.

Стрезов обясни, че работи с виртуални музикални инструменти от 6-7 години и един от клиентите им е Джон Пауъл, който ги харесал и им предложил да работят за него по “Соло”.

“Работата ми в “Междузвездни войни” не се получи от раз. Имаме клиенти от цял свят и един от тях е композиторът на филма “Соло” Джон Пауъл. Той се свърза с нас и така започнахме.“

Стрезов сподели, че му пращат ексклузивни кадри от филма, за да може да композира.

“В случая с “Междузвездни войни” има много рестрикции и не видяхме нищо от филма. В новия филм един от персонажите е свързан с тема, която е изпята от народни гласове – хорът на Ваня Монева”, каза композиторът.

Талантливият музикант допълни, че много хора в неговия бранш нямат представа къде се намира България, но въпреки това са наясно с музиката ни.

“Винаги съм обичал да слушам музика и решението да се занимавам професионално е когато се запознах със софтуер за правене на музика. В България имаме страшно много уникални неща – гласове, музика, хорови традиции. Ние обаче като че ли не ги използваме правилно” разказа Стрезов пред Bulgaria ON AIR.

Next Post

Даряваме детски книги на Южния плаж във Варна

Пролетното издание на благотворителната кампания “Километри от книги” ще се проведе за четвърта поредна година във Варна в нов формат. Тази година вместо бягане организаторите са предвидили спортни игри, в които ще могат да участват възрастен и дете на възраст от 6 до 12 години. Проявата ще се проведе на […]