Българинът, който впечатли и Netflix, и Зак Снайдер (след Metallica и Мерилин Менсън)

В музикалните среди Деян Пешев е познат като китариста на групите Them Frequencies и Last Hope. Но освен виртуозното дърпане на струните, Дидо притежава и друг артистичен талант – на илюстратор. Той е и човекът зад бранда Bare Hands Society.
Впечатлени от успешните му колаборации с различни банди и изпълнители (Мерилин Менсън, Gojira, Mastodon, Ghost, Swan, Queens Of The Stone Age), през 2018 г. с него се свързват и от Metallica.
От мениджмънта на групата му предлагат да се заеме с рисуването на официалния постер на групата за концерта им във Варшава. Така Дидо Пешев стана първият българин, поканен да рисува официален плакат за Metallica от създаването на групата през 1981 г. до момента.
А сега през Instagram разбираме, че Дидо Пешев продължава да жъне успехи и да се радва на все по-голям интерес извън пределите на България. Този път родният илюстратор е успял да впечатли и Netflix.
“Изключително съм щастлив, че след почти година мога да споделя първия си филмов плакат и никога не съм мислил, че ще спомена Netflix, Зак Снайдер и Антъни Хопкинс в него. Миналата пролет бях поканен от екипа на Netflix и под ръководството на самия режисьор имах удоволствието да работя върху един от официалните плакати за Rebel Moon и неговата премиера на 22 декември”, пише в профила си в социалните мрежи Дидо Пешев.
Той продължава поста си, като разкрива историята на филма и ни предлага да се запознаем един от основните персонажи – Джими, озвучен от Антъни Хопкинс.
Джими е древен робот-рицар, който някога е защитавал убит крал, но сега е избледнял в по-мирно съществуване. Той преминава през този вид духовна трансформация, при която трябва да прегърне идеята да се бори за нещо различно от това, за което е бил програмиран. Пешев уточнява, че повече за него ще научим във втората част на филма през април тази година.
“Ето само бегъл поглед към финалния плакат, но през следващите няколко седмици ще споделя много повече от процеса и различните етапи, през които преминахме”, пише още илюстраторът.
Той отправя благодарности към екипа на Hustlela Creative, който го води през целия процес на разработване на финалните линии на героя, като не спестява и благодарностите си и към Зак Снайдер и екипа на Netflix. “Какво прекрасно пътешествие беше да работя по този проект”, завършва поста си Дидо Пешев.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Най-добре облечените жени на Еми 2023

Сезонът на филмовите награди е официално открит и преди обичайната кулминация с Оскарите ни очакват още няколко церемонии. На звездите вероятно им е трудно да изберат по няколко впечатляващи тоалета за събитията, на нас обаче ни е приятно да ги оценяваме по креативност. На отминалата снощи церемония по раздаването на […]

Subscribe US Now