Битката на принц Хари във Великобритания продължава

Семейството му може да го пренебрегва, а общественото мнение за него в родината му да е много ниско, но принц Хари все пак има известни причини за радост що се отнася до Великобритания.
Преди часове стана ясно, че по-малкият син на крал Чарлз ще може да обжалва решението на Върховния съд, който преди седмици отхвърли възможността Хари да обжалва отказа на британското правителство да му осигури обществено финансирана полицейска охрана.
Принцът за първи път прие съдебни действие срещу Вътрешното министерство през 2020 г., когато със съпругата му Меган Маркъл се оттеглиха като работещи членове на кралското семейство. Тогава министерството каза, че това автоматично води до различна степен на охрана, финансирана от данъкоплатците.
През февруари тази година Върховният съд потвърди, че решението е законносъобразно и отхвърли делото на Хари. Сега обаче става ясно, Апелативният съд позволява на принца да обжалва с решение от 23 май тази година, пишат ВВС.

Какво ще предприеме принц Хари предстои да види. Самият той нееднократно е изтъквал, че една от причините да не посещава родината си заедно със съпругата си и двете си деца е липсата на сигурна охрана – травма, останала му след трагичната смърт на майка му принцеса Даяна.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Петъчна доза сексапил

Лятото наближава и вече със сигурност го усещаме по високите температури навън. Но не се оплакваме, защото изключително много харесваме сезона, а и си е друго човек да се отпусна с коктейл в ръка на плажа. Е, ще трябва да почакаме още малко, за да ни се отвори парашутът и за […]

Subscribe US Now