Бивш руски разузнавач е в критично състояние във Великобритания след досег с неизвестно вещество

Admin

Скрипал, който е на 66 години, е получил убежище във Великобритания през 2010 г. след размяна на шпиони между САЩ и Русия, съобщава Би Би Си. Мъжът е пенсиониран полковник от руското разузнаване, който през 2006 г. е осъден в страната си на 13 години затвор за шпионаж в полза на британското разузнаване.

По-рано днес британската полиция съобщи за сериозен инцидент, станал в неделя в търговски център в Салисбъри, графство Уилтшър. Мъж и 33-годишна жена са намерени в безсъзнание на пейка в центъра. И двамата са настанени в болница, след като са били изложени на неизвестно засега вещество.

Впоследствие мъжът е идентифициран като Сергей Скрипал. Руските служби за сигурност обвиняват Скрипал, че през 90-те години на 20 век е започнал да работи за британското разузнаване. Той е подавал на Ми-6 информация, класифицирана като държавна тайна, за което му е било плащано, твърди Москва.

Дневник.бг

Next Post

Като две капки вода: Мерил Стрийп и феята-кръстница от „Шрек“

По време на нощта на Оскарите из интернет плъзнаха редица колажи с Мерил Стрийп. Холивудската звезда се появи на церемонията с дълга червена рокля с деколте и деликатно коланче на талията. Зевзеци в мрежата сравниха визията на актрисата с феята-кръсница от “Шрек”.