Бритни Спиърс срещу баща си в съда – как приключи битката им две години и половина по-късно

През 2008 г. на бащата на Бритни Спиърс му бе отредено попечителство, с което в продължение на цели 13 години той държеше живота ѝ изцяло под контрол. През септември 2021 г. обаче Джейми Спиърс беше отстранен от настойническата си роля, а два месеца по-късно изпълнителката официално върна живота в ръцете си.
С това обаче съдебните спорове между баща и дъщеря не приключиха. Само още месец след края на делото, по съдебен път Джейми Спиърс поиска да му бъдат възстановени повече от два милиона долара такси, които е изплатил на множество адвокатски кантори по време на процеса, включително и за правната сметка на настоящия му адвокат.
Ето че сега, две години и половина по-късно, и този съдебен спор е намерил своя край. Според адвокатите и на двете страни е постигнато споразумение, като сумата обаче остава неназована, пише People.
“Въпреки че попечителството беше прекратено през ноември 2021 г., нейното желание за свобода вече е наистина завършено. Както тя желаеше, според нейното право на свобода сега вече няма да има нужда да присъства или да бъде замесена в съда или да се забърква в съдебно производство по този въпрос”, са били думите на адвоката на Бритни Спиърс Матю С. Розенгарт.
В изявлението си той изтъква, че този изход от ситуацията е въжен, тъй като певицата вече веднъж е спечелила при отнемането на попечителството на баща ѝ, но сега печели отново категорично, с възстановяването на нейните основни права и граждански свободи.
Адвокатът на бащата на Бритни Спиърс Алекс Вайнгартен пък е допълнил, че и двете страни са постигнали споразумение, с което на практика уреждат “всички висящи спорове”.
“Не мога да коментирам никакви подробности, тъй като споразумението е поверително. Джейми е развълнуван, че всичко това е зад гърба му. Той много обича дъщеря си и всичко, което някога е направил, е било, за да я предпазва и подкрепя. Жалко е, че някои безотговорни хора в живота на Бритни избраха да протакат това толкова дълго” , е казал още Вайнгартен в изявление пред People.
В резултат на това споразумение Бритни Спиърс и баща ѝ Джейми Спиърс са избегнали съдебен процес за предполагаеми финансови злоупотреби по време на нейното попечителство. Процесът е бил насрочен за май, пише The New York Times.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Риана - блондинка със сериозна заявка на събитие на Fenty Beauty

От години Риана успешно се преквалифицира от певица в бизнес дама. Тя превърна марката си за бельо и за грим в мултимилионен бизнес и очаквано изявите й на музикалната сцена останаха на заден план. Е, да не забравяме, че междувременно успя да роди и две деца. Но феновете й не […]

Subscribe US Now