Ето кой е най-богатият милениал в Европа

Марк Матешиц е сред малкото хора, които могат да се похвалят, че родителите им са създали бизнес, оценяван на милиони, ако не и на милиарди. А Марк е син на Дитрих Матешиц – основателят на енергийната напитка Red Bull.
След смъртта на Дитрих някой трябваше да поеме контрола върху компанията. И съвсем логично, това трябва да бъде Марк.
Той обаче не наследява само най-голямата компания за енергийни напитки в света, но и два отбора, състезаващи се в F1. Ако трябва да бъдем по-точни, Марк Матешиц наследява 49% от Red Bull, като останалите акции се притежават от семейството на тайландския бизнесмен Чалео Ювидя.
И така, състоянието на 30-годишният Матешиц се оценява на 15.7 милиарда долара, което според Bloomberg го прави най-богатия милениал (родените в периода 1981-1996 г.) в Европа.
В световен мащаб Марк се нарежда на четвърто място сред най-богатите милениали. Пред него са Лукас Уолтън (Walmart), Марк Зукърбърг (Meta) и Жанг Иминг (ByteDance), но пък е най-богатият австриец. До момента той отговаряше за органичното производство на Red Bull, но възнамерява да промени това.
Марк Матешиц е обявил плановете си да се съсредоточи върху ролята си на акционер, а не да бъде като баща си, който вземаше дейно участие в управлението на компанията, пише DMARGE.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Когато дъщерята на Мадона не оставя много на въображението

Стане ли дума за Лурдес Леон, веднага се сещаме за старата поговорка, че крушата не пада по-далече от дървото. Още не са утихнали страстите покрай последната скандална фотосесия на Мадона в Instagram, а ето че дъщеря ѝ прикова вниманието с провокавината си визия на червения килим.  26-годишната Лурдес Леон привлече погледите […]

Subscribe US Now