Европейският плаж с най-сините води, който изпреварва Малдивите и Бора Бора

Европа доминира в списъка на плажовете с най-синята вода в света, а един скрит скъпоценен камък в Албания заема първото място. Плажът Паскира, на около 13 минути път с кола от курорта Саранда на югозапад, изпреварва плажове като Бонди Бийч, Бора Бора и дори Малдивите, за да си осигури титлата.
Наричан е “Огледален плаж”, благодарение на чистата си тюркоазена вода, която според посетителите има “магическо” качество. Междувременно близката Гърция заема второ и трето място, като се появява седем пъти в топ 30 – най-много от всички страни.
Реализирано от експертите по пътуването в CV Villas, изследването се фокусира върху нередактирани екранни снимки на Google Maps на 200 плажа по целия свят и използва специален инструмент за цвят, за да намери RGB (абстрактен модел за количествено определяне на цветовете) кода на всяко водно тяло.
След това е съпоставено с най-синия нюанс на синьото в света, за да се установи водата на кое местоположение има най-голямо съответствие.
Ето как изглежда топ 10 на плажовете с най-синята вода:
Ако леженето на плажа в продължение на часове е нашата идея за почивка, тогава Саранда е идеалната дестинация. Плажът Паскира не е единственият вариант в района: има също Пулебарда, Лори и Санта Куаранта, всички от които са подобно искрящо синьо.
Ако сме любопитни да научим повече за местната история, може да отскочим до замъка Lekursei, който също е домакин на музика на живо и традиционни албански танцови представления в ресторанта си. Добра идея е и да разгледаме Музея на традициите, който се намира в старата митница пред яхтеното пристанище. 

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Снимката по бельо на Владо Карамазов, която озадачи доста хора

Свикнали сме в профилите на световноизвестните звезди често да се натъкваме на снимки по бельо – понякога за някоя рекламна кампания, а друг път чисто и просто за провокиране на интерес.  И, да, много звезди са истински майстори на провокациите, що се отнася до такива предизвикателни кадри. Не можем да […]

Subscribe US Now