Ежедневните навици, с които на Роб Лоу поддържа перфектна форма

Дори и на 58, Роб Лоу изглежда впечатляващо. Американският актьор, добил популярност през 80-те години, който е и продуцент, а в последно време и водещ на подкаст, разкри тайната за добрата форма, която успява да запази толкова време.
В скорошно интервю за списание Е! актьорът, чиято последна роля е в филма на Netflix – Dog Gone, споделя своите ежедневни хранителни навици. Като набляга основно на диетата, която стриктно спазва години, всъщност десетилетия – диетата на Аткинс.
Този хранителен режим, който е възприеман и доста противоречиво, стана известен с ниския си прием  на въглехидрати, припомня Eat This, Not That. Което, от своя страна, води до бързи резултати при желание за отслабване.
Роб дотолкова възприема този тип диета като начин на живот, че дори става неин защитник и говорител. “Предимсвото ѝ е, че не изисква чак токова сериозно отношение. Дава ми възможност да правя дори нещата, които обичам – като например да отида в някое заведение и да не се чудя какво избера от менюто”, обяснява Лоу.
“Интуитивно спазвам храненето по метода на Аткинс от години. И се чувствам много добре – заради ниското съдържание и на въглехидрати, и на захар. А най-хубавото е, че това ми помага да спя добре. А науката неслучайно казва – повече сън за красота. И не само, добрият сън влияе и на мозъка и на психическото състояние като цяло.”
Лоу уточнява че не е нужно човек да се лишава и от всичко, спазвайки режима на Аткинс. Той даже си има любимо лакомство – протеиновият шейк Atkins Iced Coffee Vanilla Latte. “Съдържа 15 грама протеин и също толкова кофеин. А аз обичам кофеина. Пия го всеки следобед около 16:30.”
Но няма как и без физическа активност. Пред Men’s Health Роб Лоу споделя, че обича да спортува на открито – от разходки и туризъм до сърф и голф.
“Един ден посвещавам на вдигането на тежести. Друг ден ходя на голф. Аз съм много физически активен и дори се побърквам, ако не изразходвам някъде физическата си енергия. Дори изпадам в депресия, ставам летаргичен и немотивиран”, казва актьорът. Тренировките са му приоритет, дори на фона на невероятно напрегнатия график, който върви с успешната кариера на актьор. Но и смята, че средно около 40 минути са напълно достатъчни за поддържане на добрата форма.
А на въпроса какво е почивен ден за него, Роб отговаря, че обикновено изглежда като “кардио сесия за около 45 минути”. Но че е и фен на добрата старомодна разходка.
“Разходките не са само за възрастни хора. Започнах често да се разхождам и това ми носи голямо удоволствие”, споделя преди време актьорът пред GQ. “Всички знаем, че това е добре за телата ни, но може да се изненадаме колко добре повлиява и на психиката. Преди мислех, че разходката е загуба на време. Но сега осъзнавам колко съм сбъркал и че добрата разходка е нещо страхотно”, завършва Роб.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Интимната снимка, която съпругата на Матю Маконъхи сподели

Матю Маконъхи и съпругата му Камила Алвеш бяха много активни в изявите се след жестоката стрелба в училище в родния град на Матю Ювалди, Тексас, която остави 19 жертви през лятото на отминалата година. Трагедията все още дава отражение върху живота им, но няма как семейството да не продължи напред. […]

Subscribe US Now