Погребението на кралицата започна – ето къде да го гледаме

Хиляди хора изпълват Уестминстърското абатство, където ще се състои церемонията по погребението на кралица Елизабет II. Тя започва всеки момент, като може да я гледаме на живо на няколко места.
Всички официални лица вече са в катедралата, включително крал Чарлз и лидерите на държави от цял свят.
Цялата церемония от Уестминстърското абатство може да наблюдаваме на живо в YouTube канала на ВВС.
От медията ни припомнят, че абатството играе важна роля в историята на Великобритания и монарсите й. Кралица Елизабет II e коронясана в него през 1953 г., а няколко години преди това – през 1947 г., там се омъжва за принц Филип.
Очаква се церемонията да продължи около един час, като ще завърши с националния химн, както и с кратка елегия, изпълнена от личния шотландски гайдар на кралицата. След това ковчегът ще бъде пренесен до Уелингтън Арч, като по време на цялата процесия Биг Бен ще бие на всяка минути. Хилядите събрали се наоколо могат да наблюдават процесията, както и ние тук:
Около 15 ч. Българско време ковчегът на кралица Елизабет II ще бъде качен на катафалка, с която ще бъде превозен до замъка Уиндзор. По-късно там ще се състои и самото погребение. Очаквайте подробности.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Тита се пусна за последно от плажа и съблазни с форми ВИДЕО 18+

Тита май няма намерение да пуска още лятото да си ходи, поне ако съдим по това, което качва в профила си в социалните мрежи. Изпълнителката, която прави всичко възможно, за да се впише в чалга редиците, пак изкушава с пищна гръд край морето. Тита, която гледаме и в журито на […]