Когато Амбър Хърд няма друг избор

Месеци след като загуби срещу Джони Деп, Амбър Хърд подаде жалба до съда на Вирджиния. Искането й беше за отмяна на решението или за изцяло нов процес по мащабното дело за клевета срещу бившия й съпруг.
Оказва се обаче, че актрисата е размислила и далеч не иска да се впуска в още едно дълго и разточително дело, което по-всяка вероятност ще разкрие още от малките и много болезнени тайни и на двамата бивши. 
Затова и Амбър Хърд прекланя глава пред бившия си съпруг Джони Деп. Това става ясно от нейния Instagram профил.  36-годишната Хърд нарича решението да се споразумее с 59-годишния Деп “много трудно”, добавяйки, че е последвало “много обмисляне”.
“За мен е важно да кажа, че никога не съм избирала това. Защитих моята истина и по този начин животът ми, какъвто го познавах, беше унищожен. Оклеветяването, с което се сблъсках в социалните медии, е разширена версия на начините, по които жените биват повторно жертвани, когато надигнат своя глас”, пише Хърд.
Хърд формулира споразумението като последна мярка, характеризирайки го като “възможност да се еманципирам от нещо, което се опитах да напусна преди повече от шест години и при условия, с които мога да се съглася. Не съм направила признание. Това не е акт на отстъпка. Няма ограничения или задръжки по отношение на гласа ми, който е все така силен”, добавя тя.
Адвокатите на Деп казват в изявление, че Хърд плаща на Деп един милион долара като част от споразумението, уточняват от NBC.  Te добавят, че са “доволни да затворят официално вратата на тази болезнена глава за г-н Деп, който по време на този процес даде ясно да се разбере намерението му да извади истината наяве”.
“Това дело никога не е било за парите”, продължава изявлението. “Единодушното решение на журито и присъдата в негова полза срещу г-жа Хърд остават напълно в сила и плащането на един милион долара затвърждава нейното признание за стриктното преследване на справедливостта от страна на правната система.”
Източник, близък до Деп, казва, че присъдата срещу Хърд все още може да бъде използвана срещу нея, ако тя направи неверни или клеветнически твърдения в бъдеще, противно на това, което е написала в изявлението си. Източникът добавя, че Деп ще използва плащането от Хърд, за да даде парите на няколко благотворителни организации, които ще бъдат посочени по-късно.
В изявлението си в социалните мрежи Хърд прави контраст между това как се развиват съдебните битки в Обединеното кралство и САЩ, като пише, че е “загубила вяра в американската правна система, където моите незащитени показания послужиха като забавление и храна за социални медии”.
Хърд добавя, че в Обединеното кралство тя е оправдана от здрава, безпристрастна и справедлива система, където е защитена от необходимостта да дава най-лошите моменти от своите показания пред световните медии и където съдът установява, че е била подложена за домашно и сексуално насилие.
В САЩ обаче “изчерпах почти всичките си ресурси преди и по време на процес, в който бях обект на съдебна зала, където изобилните, преки доказателства, които потвърждаваха моите показания, бяха изключени и в която популярността и властта имаха повече значение от разума и надлежен процес”, казва тя. Добавя, че междувременно е изложена на такова унижение, че просто не може да го преживее отново.
Хърд казва, че уреждането на случая ще й позволи да прекарва времето си “продуктивно и целенасочено”.
“Прекалено много години бях затворена в труден и скъп съдебен процес, който се оказа неспособен да защити мен и правото ми на свобода на словото. Не мога да си позволя да рискувам със сметка, която не мога да платя. И не става въпрос само от финансова гледна точка, но и за психологическа,  физическа и емоционална”, пише още тя.
Хърд подписва изявлението си, като благодари на поддръжниците и адвокатите си за работата им по случая и обещава, че “няма да бъде заплашвана, обезсърчена или разубедена от случилото се да говори истината”.
“Никой не може и никой няма да ми вземе това. Гласът ми завинаги остава най-ценният актив, който притежавам”, категорична е актрисата. 

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Подробности за новия сезон на "Ергенът", който стартира скоро

Най-нашумялото риалити у нас – “Ергенът”, се завръща с втори сезон през новата 2023г.  След невероятния и много успешен дебют в ефира на bTV, риалитито, провокирало безапелационен обществен интерес, ще предложи през 2023 г. нови емоции на зрителите. Сред екзотичната обстановка на едно от най-известните курортни селища в Беломорието – Бодрум, […]

Когато Амбър Хърд няма друг избор

Близо два месеца след като Джони Деп спечели скандалното си дело за клевета срещу Амбър Хърд, актрисата тихомълком продаде своя пустинен оазис в Калифорния, потвърждава The New York Post.
Имението Yucca Valley с три спални и три бани, разположено върху 24 дка земя в Калифорния, е продадено, без да се предлага на пазара за имоти. Документите за собственост показват, че на 18 юли къщата е продадена за 1.05 милиона долара.
Новите му собственици са базираните в Ню Джърси Рикард и Карол-Жанет Йоргенсен, които са основатели на Jorgensen & Company LLC и притежават и други имоти в Невада. Не е ясно как Йоргенсен са открили извънпазарния дом или дали имат пряка връзка с Хърд.
Имението е с изглед към скали, хълмове и пустиня, като се предлага с мост, който води до беседка на планински склон. Само гаражът е с площ от 111 квадратни метра.
36-годишната Хърд купува имотът за 570 хиляди долара през 2019 г., което означава, че е на сериозна печалба.
Но като се имат предвид, че е осъдена да изплати 8.3 милиона долара на Джони Деп, след като беше призната за виновна в клевета от журито, всеки долар й е в помощ.
Актрисата от “Аквамен” трябва да покрие 10 милиона долара компенсаторни плюс 350 хиляди долара наказателни щети.
След насрещния иск, който тя заведе, в който Деп беше осъден да ѝ плати два милиона долара, както и според ограничението на Вирджиния за обезщетение, Хърд трябва да плати общо пет милиона долара – пари, които тя твърди, че няма.
Наскоро разпространени съдебни документи показват, че при развода Хърд е отхвърлила исканията на адвокатите си да търси половината от общо 33 милиона долара на Деп, които той печели от заснемането на четвъртата част от “Карибски пирати”. Пари, които по закон ѝ се полагат, тъй като се придобити, докато двамата все още са били женени. 
В имейл, изпратен до съда, Хърд пише за решението си, че не желае да претендира за 16.5 милиона долара, защото “държи на думата си, че не става въпрос за парите”.
И докато на Амбър Хърд очевидно ѝ се налага да продава имоти, за може да събере парите, които да изплати на бившия си съпруг, животът на Джони Деп се развива все по-добре, особено що се отнася до богатството му. 
Преди около седмица само за часове актьорът от “Карибски пирати” успя да продаде колекцията си от 780 картини. Платната вече имат нови собственици, а авторът им се сдоби със сумата от 3.6 милиона долара. Колекцията от картините на Деп носи името Friends and Heroes (“Приятели и герои”) и включва поп-арт портрети на известни личности.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Актьорът, чиято прабаба е смятана за вещица

Едва ли има човек, който да знае докъде се простира точно родословното му дърво. Няколкото поколения назад са ясни, но нишката в някакъв момент се губи или просто изчезва. Затова е доста полезно родословното дърво да се записва и предава от поколение на поколение. Но кой ли го прави. Е, […]

Subscribe US Now