Голямата загуба, която очаква крал Чарлз

Излизането на автобиографичната книга на принц Хари разбуни духовете в британския кралски двор. Макар членовете му да отказват да коментират съдържанието й, напрежението се усеща във въздуха. На този фон Чарлз ще трябва да се сблъска с още един проблем.
Поредна държава, на която британският крал е държавен глава, планира да се откаже от монархията. Става дума за Ямайка, където през тази седмица министър-председателят Андрю Холнес призова министрите си “да ускорят” процеса по превръщането на страната в конституционна република.
Това реално не е новина, защото Холнес открито постави въпроса пред принц Уилям и Кейт Мидълтън – все още в ролята си на херцози на Кембридж, по време на посещението им в Ямайка през март 2022 г.
Тогава присъствието им на острова беше прието противоречиво. “В кратък срок смятаме да постигнем целите си за развитие и да изпълним желанието си за независима, развита и просперираща страна”, се твърди, че премиерът е казал на Уилям.
Перспективата Ямайка да стане република е съвсем реална, особено на фона на Барбадос, която отхвърли монархията и се превърна в република през ноември 2021 г. На церемонията присъстваше и Чарлз, тогава още като принц на Уелс.
Всъщност от доста години британското кралско семейство приветства желанието на някои от бившите колонии на Британската империя да изоставят монархията и да станат република. Това показва и коментарът на принц Уилям малко след посещението в Ямайка: “Подкрепяме с гордост и уважение решението за вашето бъдеще”, пишат Royal Central.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Фики Стораро проговори за обвиненията в кражба ВИДЕО

След като наскоро ви информирахме, че Фики Стораро е обвинен в кражба на песен и коментарите по темата заляха социалните мрежи, ето, че и отговора на поп фолк звездата не закъсня. Изпълнителят пусна колаборация с участието на баща си Тони Стораро и брат си Емрах, а песента “Espanola baby”, която бе […]