Голямото обещание на Джеф Безос

През последните няколко години тече постоянна надпревара между Илон Мъск и Джеф Безос за това кой ще бъде най-богатият човек на планетата.
Миналата година това бе Безос, но тази Мъск успя да го изпревари. Като цяло това е надпревара, на която едва ли скоро ще ѝ видим края. А може и да го, особено, ако вземем сериозно едно от последните изявления на основателя на Amazon.
В интервю за CNN Джеф Безос дава заявката, че ще дари по-голямата част от своето богатство, което се оценява на 124 милиарда долара. Към момента обаче все още не е дал по-ясен план за това как ще раздаде богатството си и колко точно от него.
Но пък дава заявката, че с парите му ще бъдат подпомогнати организации, които се борят с глобалното затопляне. Също така Безос ще подпомага хора, които вярва, че могат да обединят човечеството на фона на социалните и политически различния.
В интервюто участие е имала и настоящата му половинка Лорън Санчез, като двамата са заявили, че в момента подготвят и проучват нещата, за да са сигурни, че всички тези пари ще отидат при правилните хора за правилните каузи.
Обещанието, че ще дари голяма част от богатството си е доста смела заявка от страна на Джеф Безос, но и се съмняваме, че казва неща, които не възнамерява да изпълни. Остава да разберем какви точно са плановете му и какъв точно процент от богатството си ще дари. 

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

С какво се похвали първородният син на Джон Ленън

“Доколкото знам, няма как Beatles отново да се съберат, докато Джон Ленън е мъртъв!” Думите са на Джордж Харисън, който също напусна този свят преди няколко години. Животът на Джон Ленън бе вдъхновение за много хора, за много музиканти, за няколко поколения. Смъртта му бе неочаквана, жестока и нелепа. А […]