Голямото признание за Майкъл Дъглас

До откриването на филмовия фестивал в Кан не остава много време и вълнението около това бляскаво събитие става все по-голямо. То стартира на 16 май, а един от актьорите, които несъмнено с нетърпение чакат да се завърнат, е Майкъл Дъглас.
Всъщност той за първи път посещава фестивала на 32-рото му издание през 1979 г., когато е част от екипа на филма “Китайски синдром” на режисьора Джеймс Бриджис. През 1992 г. актьорът е в Кан за втори път, но с “Първичен инстинкт”. Година по-късно отново е на събитието с филма “Пропадане”. Най-наскоро пък е в Кан заедно с екипа на “Зад свещника” на режисьора Стивън Содърбърг.
Тази година обаче Майкъл Дъглас ще е на филмовия фестивал не за да представя свой нов филм, а за да получи едно специално отличие, а именно – почетна Златна палма.
“Винаги е глътка свеж въздух да бъдеш в Кан, който отдавна предоставя прекрасна платформа за смели творци, артистична дързост и съвършенство в разказването на истории. От първия ми път тук през 1979 г. за “Китайски синдром” до последната ми премиера за “Зад свещника” през 2013 г., фестивалът винаги ми е напомнял, че магията на киното не е само в това, което виждаме на екрана, но и в способността му да въздейства върху хората по целия свят. След повече от 50 години в бизнеса, за мен е чест да се върна на “Кроазет”, за да открия фестивала и да прегърна нашия споделен глобален език на филма”, споделя Майкъл Дъглас в свое изявление.
Освен актьор, той е и продуцент, за първи път на номинирания за девет Оскара и отличен като най-добър филм през 1975 г. “Полет над кукувиче гнездо”, режисиран от Милош Форман.7
Като актьор Майкъл Дъглас е известен с участието си в “Романс за камъка” (1984 г.) на Робърт Земекис, “Черен дъжд” (1989 г.) на Ридли Скот и “Разкриване” (1994 г.) на Бари Левинсън. През 1987 г. Дъглас печели Оскар за най-добър актьор за превъплъщението си на Гордън Геко, алчен нюйоркски брокер в “Уолстрийт” на режисьора Оливър Стоун, припомнят от Variety.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Камила все пак постигна своето

Коронацията на крал Чарлз Трети е утре, 6 май. Но вече е ясно, че съпругата му Камила, която ще бъде коронясана заедно с него, ще бъде просто кралица Камила, а не кралица-консорт, както беше до момента. Редица британски медии твърдят, че чрез кралски указ на Чарлз Камила става кралица Камила […]