Хванаха български борец с допинг

Борецът Николай Щерев е дал положителна допинг проба за забранения препарат кардарин. Той е получил 4-годишно наказание, което на практика слага край на състезателната му кариера. Новината разкриха от Българската федерация по борба днес, съобщава Нова Телевизия.

Николай Щерев е син на известния български треньор Симеон Щерев, който е част от треньорския щаб на женския национален отбор на Русия.

Щерев е уловен със забранения стимулант при внезапна проверка на Антидопинговия център, след което е изключен от националния отбор и клубния си тим „Левски”. От Федерацията уточняват, че препаратът кардарин повишава издръжливостта и подпомага горенето на мазнини.

“Последното състезание на Щерев, който се бореше в категория до 97 килограма на свободния стил, бе Европейското първенство в Букурещ през април, на което отпадна още на старта. Той е носител на златния пояс „Дан Колов“ от 2011 г. Върна се на тепиха в началото на миналия сезон след 3-годишна пауза”, се казва в официалното съобщение на БФБ.

“В момента той не се подготвя с националния отбор по свободна борба на Белмекен, както бе тиражирано. Ако е на високопланинската база, то присъствието му там е в качеството на частно посещение. Неговият баща Симеон Щерев, е част от треньорския щаб на женския национален отбор на Русия, който сега е на лагер на Белмекен”, допълват от Федерацията.

Next Post

Четири метрова мумия се появи на мястото на бившия мавзолей

Четири метрова мумия се появи на мястото на бившия мавзолей на Георги Димитров на площад “Батенберг”, съобщава БТВ. Временната инсталация е на скултора Андрей Врабчев, като идеята на автора е, че “комунизмът не е умрял, а е мумифициран в нас”.