Как непалците показват уважението си към Силвия Аздреева

Силвия Аздреева е не само първата българка, направила последователно изкачване на Еверест (8848 м) и Лхотце (8516 м), но и първата жена от България, успяла да стигне до върха на втория по височина и един от най-трудните за изкачване осемхилядници – К2.
Родната алпинистка успя да пребори К2 в Пакистан на 27 юли 2023 г. Оттогава Силвия продължава да не губи от енергията си, а действа в различни посоки – издаде книгата си “Да покориш себе си” и беше водач на българска група до базовия лагер на Еверест. Изглежда, че Силвия обича да се връща в Непал, а по всичко личи, че и непалците изпитват топли чувства към нея. 
В началото на май стана ясно, че Силвия е избрана за посланик на непалското изкуство и култура. На официална церемония, която се състоя в Музея на непалското изкуство в Катманду, в присъствието на видни личности и политици, ѝ бе връчено и свидетелството.
“Благодарна съм за признанието на Непал като държава за приноса ми към развитието на местния туризъм и култура. Непал заема специално място в сърцето ми и с удоволствие ще продължа да се отдавам на съвместната ни работа, за да израстваме заедно”, написа тогава Силвия под серия от снимки. 
А сега от профила ѝ разбираме, че най-старият хотел в Катманду, Непал – Kathmandu Guest House by KGH Group – хотел с невероятна история, колекционер на древни артефакти и на голяма част от модерното изкуство, ѝ оказва честта да кръсти стая на нейно име.
“Не мога да изкажа с думи огромната си благодарност към непалския народ и за всичко, което прави за мен”, написа Силвия под снимките на “стаята си”.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Кралица Летисия и крал Фелипе живеят разделени - новите разкрития на журналиста Хайме Пеняфиел

Когато говорим за кралица Летисия, най-често е покрай поредния тоалет, с който е успяла да впечатли всички. Е, и при испанското кралско семейство не липсва по някоя интрига от време на време. Последната успя да забърка Хайме Пеняфиел с разкритията в новата си книга Letizia’s Silences. Дни след като съпрузите отбелязаха 20 […]

Subscribe US Now