Как Нико Али Уолш, внукът на Мохамед Али, накара всички да говорят за него

Мохамед Али неслучайно е смятан за един от най-великите боксьори в историята на спорта. С всичките си победи и атрактивни движения по време на мачове, Али е заслужил мястото си сред най-великите.
За момента това не може да се каже за неговия внук – 23-годишния Нико Али Уолш. Той обаче накара всички да говорят за него след последната си победа през уикенда.
Тогава Уолш, който е син на Рашеда Али, една от дъщерите на Мохамед Али, се изправи в мач срещу Сона Акале. След шест оспорвани рунда внукът на Али направи достатъчно, за да бъде обявен за победител със съдийско решение, пише talkSPORT.
По този начин той вече има 11 победи и една загуба в професионалната си кариера. Последният шести рунд обаче бе изключително труден за Нико Али Уолш. В него лявото рамо на боксьора се извади от ставата и той трябваше да се защитава буквално с една ръка.
От разпространено видео от битката в социалните мрежи се вижда как Уолш подскача и се удря в рамото. Първоначално действията му изглеждат странни, но в последствие стана ясно, че по този начин той се е опитвал да намести рамото си.
“Не знам какво се случи, никога не съм изпитвал нещо подобно. Извади се, но оцелях и определено го победих”, казва Нико Али Уолш след битката.
Любопитно бе и твърдението на внука на Мохамед Али, че е отказал многомилионна сделка, за да се бие с Джейк Пол. “Не съм част от тази циркова лига на бокса”, разяснява Уолш за решението си да откаже мач с Пол, пише Sky Sports.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Признанието на Григор Димитров, че не е пил алкохол

Григор Димитров не допусна изненада на старта на Wimbledon и успя да се наложи категорично с 3-0 сета над сърбина Душан Лайович. След мача по традиция последва интервю на корта, в което най-добрият български тенисист отговори на някои въпроси относно победата. Най-интересната част обаче не бе свързана с тениса. На Григор му […]

Subscribe US Now