Какво крие роклята на Серина Уилямс

Със своите 23 титли от Големия шлем и безброй спечелени други турнири, Серина Уилямс си е осигурила място в историята на тениса като една от най-добрите, играли тази игра. Но колкото и да е велик даден спортист, идва момент да се оттегли.
За 40-годишната Серина участието ѝ в US Open трябва да е последно. След което да се отдаде на семейството си и други бизнес начинания, за които в момента не ѝ остават време. Тя вече сподели, че няма представа дали има силите да спечели турнира, но със сигурност ще се опита.
Заявката вече бе дадена с победата ѝ над Данка Ковинич в понеделник, 29 август. Но не победата сама по себе си бе толкова впечатляваща, а цялостната визия на Серина Уилямс, върху която е помислено в детайли. Неслучайно хората казват, че дяволът се крие именно в тях.
От People разбираме, че тенисистката е взела дейно участие в създаването на дизайна на спортния екип, с който се появи на корта. Той, разбира се, е дело на Nike и е вдъхновен от друг спорт – фигурното пързаляне. Освен стил и блясък, е изпълнен и с много символика.
“Украсеният корсаж и полата поставят Серина в светлината на прожекторите и ѝ позволяват свобода на движение”, отбелязват от Nike. Впечатляващо е и символичното значение, което носи полата. Тя е направена от шест слоя, като всеки един символизира спечелените от Серина Уилямс титли в Куинс, Ню Йорк, където се провежда турнира.
Част от комплекта на тенисистката е и яке, обсипано със звезди. Естествено, и това не е случайно. Звездите са препратка към нощното небе над Ню Йорк.
23-кратната победителка в турнири от Големия шлем излезе на корта и в специален модел маратонки – NikeCourt Flare 2. Обувките са обсипани с диаманти и нейните инициали от едната страна, както и златни клипси за връзките, украсени с 400 ръчно вградени диаманта. Същински бижута, маратонките са създадени в сътрудничество със Serena Williams Jewelry.
Причина за впечатляващия краен резултат е любовта на Серина не само към тениса, но и към модата. Тя сама подбира всички детайли в дизайна, който я кара да се чувства комфортно и уверена, казват от Nikе.
От трибуните Уилямс се радва на подкрепата на съпруга си Алексис Оханян и четиригодишната им дъщеря Олимпия. Момиченцето пък е като нейна мини версия – в същия тенис екип и с плитки с мъниста, точно като онези, които шампионката носи на първия си US Open през 1997 г., когато е едва 16-годишна, пише Page Six.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Какво крие специалният екип на Серина Уилямс

Със своите 23 титли от Големия шлем и безброй спечелени други турнири, Серина Уилямс си е осигурила място в историята на тениса като една от най-добрите, играли тази игра. Но колкото и да е велик даден спортист, идва момент да се оттегли. За 40-годишната Серина участието ѝ в US Open трябва да е […]