Какво означава червената брошка на Кейт Мидълтън

От началото на ноември всички работещи членове на кралското семейство носят един и същи аксесоар – брошка във формата на червен полски мак. Той е символът на Деня на възпоменанието (Remembrance Day), който се чества днес – 11 ноември.
Денят на възпоменанието цели да почете всички загинали, изпълнявайки националния си дълг, и се отбелязва във Великобритания и всички останали страни от Общността на нациите. Датата е избрана заради края на Първата световна война, когато военните действия са спрели “в 11-ия час на 11-ия ден от 11-ия месец на 1918 година”.
По този повод временно бяха променени и снимките на официалните профили в социалните медии на кралското семейство. Принц Уилям и Кейт Мидълтън замениха профилната си снимка в Instagram и Twitter с такава от събитието за Деня на възпоменанието в Ройъл Албърт Хол от 2018 г.
Крал Чарлз и кралицата-консорт Камила, които от няколко месеца не използват предишния си профил Clarence House, а са представлявани от официалния профил на кралското семейство The Royal Family, също смениха снимката си с такава от честванията на деня в Канада през 2009 г.
Промяната в профилите е временна – очаква се след около седмица да бъдат върнати стандартните снимки. Тържествените чествания на Remembrance Day приключват тази неделя, 13 октомври.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Защо феновете се притесняват за психичното състояние на Мадона

Мадона може отдавна да не е издавала нова музика, но за сметка на това прави всичко по силите си да остане в центъра на общественото внимание. Обикновено го прави със секси визии, скандално поведение и някое шокиращо младо гадже. Никак не сме изненадани, защото все пак говорим за Мадона, която […]

Subscribe US Now