Какво се случва с актьора Дан Акройд от “Ловци на духове”

Дан Акройд казва, че чувства “късметлия” заради факта, че никога не е злоупотребявал с алкохол или наркотични вещества. Още повече, че 71-годишният канадски актьор от “Ловци на духове” е съосновател на марката водка Crystal Head. Но въпреки това е убеден, че алкохолът трябва да се консумира умерено.
През 1982 г. Дан губи от свръхдоза най-добрия си приятел и колега Джон Белуши, с който си партнира във филма “The Blues Brothers”. Белуши е само на 33, но от години злоупотребява с пене и наркотици.
В тази връзка Акройд казва пред Daily Mail: “Късметлия съм, наистина мога да се въздържам и да консумирам алкохол умерено. За сравнение мога да кажа, че само защото някой има мотоциклет Ducati, който развива 250 мили в час, не означава, че трябва да го кара на максимална мощ”.
Все пак той добавя, че обича по едно-две питиета в домашна среда и добра компания. Особено любима му е тази на 72-годишния му колега Бил Мъри. И си спомня времето, в което са заедно на снимачната площадка на продължението на “Ловци на духове” – Ghostbusters: Afterlife.”Той често канеше хора от екипа в стаята си, където имаше цял бар с алкохол и правеше на всички коктейли. Но тези сесии продължаваха два или три часа и след това всички просто се прибираха вкъщи.”
Освен с производство на водката Crystal Head, която се предлага в интересна бутилки с форма на череп, Дан управлява и веригата клубове за хранене и музика на живо House of Blues. Освен това е и съсобственик на компания, която внася текила в Канада, пише Bang Premier.
А умереният начин на пиене актьорът е усвоил докато е бил в Обединеното кралство, за да снима Ghostbusters: Afterlife. “Отидох в Йоркшир… оттам идват и моите предци, като например Табита Айкройд, която е била икономка на семейство Бронте. Харесва ми тук. Особено кръчмите. Винаги, когато мога, отивам в селска кръчма и хапвам пържола или овчарски пай с хубава наливна бира. Макар да знам, че вече трябва да следя теглото си. Знам, че остарявам. И сега карам по-бавно.”
Що се отнася до личния му живот, Дан Акройд има кратка връзка с актрисата Кари Фишър. През 1983 г. се жени за актрисата Дона Диксън, от която има три дъщери Даниел (33 г.) популярен музикант с псевдонима Вера Сола, Бел (30 г.) и Стела (25 г.). Развежда се през 2022 г.
И като цяло Дан твърди, че е щастлив човек. И че е благодарен – на хората, с които е работил пред годините и на тези, които са го подкрепяли. “Аз съм в един невероятен момент от живота си. Е, бих могъл да отслабна още малко, но пък не спирам да танцувам и да се забавлявам. А това в голяма степен удължава живота.”

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Тежката загуба на Били Айлиш

Всеки, който някога е имал домашен любимец, знае колко тежко се преживява смъртта му. Няма думи, които могат да ни успокоят, защото в крайна сметка не губим просто едно куче или котка, а член от семейството. За нещастие тази тежка загуба трябваше да преживее и Били Айлиш, която скърби за […]

Subscribe US Now