Какво събра принц Уилям и Кейт Бланшет

Най-изненедващо само преди дни принц Уилям бе гост в новата подкаст поредица Audible Original Climate of Change, един от водещите на която е актрисата Кейт Бланшет.
Принцът застана редом с домакините в захранваното от слънчевата енергия студио в Лондон, за да обсъди с тях важността на опазването на околната среда.
Принц Уилям разказа, че връзката му с природния свят датира още от дете – от документалните филми за екологията, както благодарение своите дядо и баща, принцовете Филип и Чарлз, които го запознават отблизо с природата.
“Така израснах, заобиколен от природата и с мисълта за нея. От дете обичах да я наблюдавам и изследвам, прекарвах по цели часове в градината, като се катерех по дървета, копаех канавки и всякакви неща, криех се в бърлоги. Обичах да съм навън – сред дивата природа с всичките ѝ потайности”, споделя още Уилям.
39-годишният принц Уилям си припомни и престоя в Кения, непосредствено преди постъпването в университета Сейнт Андрюс, когато научава много от експертите за дивата природа и екологичните предизвикателства пред света.
Уилям е и основател на наградата Earthshot, която цели да насърчава разработването на проекти, насочени към най-неотложните екологични проблеми в света. През октомври пет проекта получиха награда от по 1.3 милиона долара, пише People.
Мнението и позицията на високопоставени и популярни личности като принц Уилям със сигурност би накарало повече хора да се замислят природата и нейното опазване. Защото това е нещо, което касае всички ни.
Именно върху това се съсредоточават създателите на подкаста. Според тях, “промените в климата нарушават естествения ритъм, по който светът “работи” и именно човекът е този, който може да предотврати най-страшните последици”.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Истории, звезди, тенденции

Вижте интересните истории на деня, новини за звездите, тенденции и идеи за свободното време. Източник: Lifestyle.bg

Subscribe US Now