Къде избраха да живеят Чарлз и Камила

Свикнали сме всички официални нови от британското кралско семейство да идват от Бъкингамския дворец. Почти два века той е символ на монархията в страната и това беше мястото, обитавано от Елизабет Втора по време на царуването й.
Това обаче вероятно е на път да се промени. Защото някогашният принц Чарлз вече е крал Чарлз, а съпругата му Камила – кралица-консорт, но домът им за момента остава непроменен.
Двамата продължават да живеят в Кларънс Хаус в Лондон, а Чарлз пристига в Бъкингамския дворец единствено за официалните си задължения. Като например първата си среща с новия министър-председател на Великобритания Риши Сунак, която се състоя през отминаващата седмица.
Зад това решение не стоят някакви сантиментални причини, а съвсем логично решение. През 2016 г. беше съобщено, че в Бъкингамският дворец ще започнат ремонтни дейности по освежаването му на стойност около 400 милиона британски паунда.
Очаква се те да приключат през 2027 г. Но и тогава не е сигурно, че Чарлз и Камила ще решат да изоставят Кларънс Хаус за сметка на двореца, коментират от The Sunday Times. За момента кралското знаме се издига над Бъкингамския дворец и над Кларънс Хаус, когато Чарлз се намира в Лондон.
През изминалата седмица Чарлз за първи път “се възползва” от една традиция, въведена от кралица Виктория през 1843 г. Кралският гайдар свири на разсъмване в градината на Кларънс Хаус – изпълненията му сутрин служат вместо будилник на настоящия монарх на страната.
Припомняме, че последното емоционално изпълнение на кралския гайдар беше на погребението на кралица Елизабет Втора в замъка Уиндзор, когато под звуците на гайдата ковчегът й беше внесен в параклиса “Сейнт Джордж”.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Странните коментари на Меган Фокс по адрес на Machine Gun Kelly

Трудно е човек да спре да говори за Меган Фокс и Machine Gun Kelly. Особено когато двамата се появят заедно на някое събитие. Изборът им на облекло винаги е екстравагантен и просто няма как да не привлекат вниманието на всички. Двамата бяха сред гостите на събитието, организирано от списание Time […]