Къде изчезна Еди Мърфи

В продължение на няколко десетилетия името на Еди Мърфи е синоним на комедията. Той проби с участията си в Saturday Night Live, след което си спечели световна слава с “Ченгето от Бевърли Хилс”, “Пристигане в Америка”, “Смахнатият професор”.
Едно от големите признания за днес 62-годишният актьор идва през 2007 г., когато е номиниран за Оскар и печели Златен глобус за поддържаща роля за участието си в музикалния филм “Мечтателки” редом с Бионсе и Дженифър Хъдсън.
Съвсем скоро обаче кариерата му е помрачена, когато през 2010 г. си спечелва и Златна малинка – “наградите” за най-лоши постижения в киното. При това Малинката му не е за конкретен филм, а за “най-лош актьор на десетилетието”.
Това се оказва удар за Еди Мърфи. “Дадоха ми “най-лош актьор”. И си казах, че може би е време да си взема почивка.” Така и прави, но нещата не се стичат по план. “Бях решил да почивам около година, а ето ме шест години по-късно да се излежавам на дивана”, казва той в подкаста WTF With Marc Maron.
Все пак са минали години от Малинката и недобре приетите му филми “Аз, шпионинът”, “Плуто Наш,” “Норбит”. “Време е да стана от дивана, да свърша някои неща и да покажа, че още съм забавен”, признава Мърфи.
Така стигаме до “Долимайт е моето име”, както и продълженията на “Ченгето от Бевърли Хилс” и “Завръщане в Америка”. Тази година излезе и първата продукция на Мърфи за Netflix You People.
И сякаш за да докаже, че наистина още е смешен, Еди Мърфи излезе на сцената на тазгодишните награди Златен глобус, за да вземе почетната награда за цялостен принос. И да даде съвет на прохождащи комици: “Плащайте си данъците, гледайте си работата и не споменавайте името на жената на Уил Смит”, каза той за ужас и възхита на публиката.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Бриджит Бардо вече е на 89 - какво се случва с акрисата

Бриджит Бардо е не просто икона в киното и модата, а икона на цяло едно десетилетие. Танцува, пее, бунтува се, прави скандални коментари и сменя мъжете един след друг. Винаги обаче търси страстта и се бори за животните. На 28 септември Бриджит Бардо навърши 89 години. След десетилетия далеч от […]

Subscribe US Now