Къде толкова сгреши този път Ким Кардашиян

Като една от най-провокативните знаменитости Ким Кардашиян често си навлича негативни коментари. Понякога ги предизвиква с облеклото си, друг път с поведението си или пък с изказване. Сега обаче го прави с видео в TikTok, което нямаше как да бъде подминато без коментари.
В клипа риалити звездата показва офиса си, за който дори и да не знаехме, пак щяхме бързо да разберем, че е нейн. Просто защото пространството е съвсем в стила ѝ – доста нестандартно, предвид че там е разположила 3-D модел на мозъка си, както и манекен с мерките на тялото си.
Но да предположим, че за феновете на Ким Кардашиян това не е голяма изненада, тъй като те са наясно с ексцентричната ѝ натура. Друго, което обаче е направило по-голямо впечатление и предизвика нова доза негативни коментари по адрес на риалити звездата, е солариумът в офиса ѝ.
“Откога солариумите пак са безопасни?”, пише един от потребителите в TikTok.
Наред с останалите объркани и изненадани реакции, както и критики, мнение под видеото са оставили дори и списание Allure. Те пишат: “Моля те, Ким Кардашиян, не се опитвай да нормализираш солариумите.”
Малко след като вълната от коментари застигна риалити звездата, тя все пак побърза да се защити.
“Имам псориазис. И наистина помага, когато състоянието ми е влошено. Но не го използвам твърде често”, гласи отговорът на Ким Кардашиян за коментара на Allure.
Въпреки че риалити звездата очевидно има своето обяснение за употребата на солариум, от Националната фондация за псориазис в САЩ категорично не го препоръчват.
“Солариумите в търговските салони излъчват предимно UVA светлина, а не UVB. Благоприятният ефект при псориазис се приписва основно на UVB светлината. NPF (Националната фондация за псориазис) не подкрепя използването на солариуми в търговските салони като заместител на фототерапията”, се казва в позицията на организацията.
Освен това те допълват, че Американската академия по дерматология също препоръчва на хората да избягват солариумите – независимо от това дали имат псориазис.
“Ултравиолетовото лъчение от солариумите и слънчевите лампи може да увреди кожата, да причини преждевременно стареене и да увеличи риска от рак на кожата”, допълват здравните експерти.
През 2009 г. Световната здравна организация класифицира солариумите като “канцерогенни за хората”, пише E! News.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Пулс 120 удара в минута - опасната ваканция на Джейми Дорнан

Известните личности работят много, но обичат и да си почиват много. Понякога обаче една добре планирана почивка с приятели може да се окаже опасна дори и за живота на известните хора. Джейми Дорнан вече знае това от първа ръка, защото е преживял нещо, което не се случва на всеки. От […]

Subscribe US Now