Кога водата може да ни навреди

Водата е жизненоважна, но и с нея не бива да прекаляваме, защото резултатът може да е не просто вреден за здравето ни, а направо фатален.
По една чаша сутрин, щом станем, преди хранене или когато сме болни, може само да ни е от полза. Но има монети, в които направо трябва да забравим за нея, или поне да не прекаляваме, ако е след тренировка. Ето ги и тях.
След стабилно хранене
Посегнем ли към чашата с вода, след като вече сме сити, резултатът ще е подут корем, болки в стомаха и нито грам ползи.
Непосредствено след тренировка
Това е най-често разпространената грешка. Въпреки силната дехидратация и неутолима жажда след интензивни физически упражнения, е най-добре както да не прекаляваме с жизненоважната течност, така и да изпием една кокосова вода или друга нейна алтернатива.
Целта е да наваксаме загубата на важни хранителни вещества като натрий и калий, например, а не да се наливаме.
След като вече сме утолили жаждата
Рядко се случва, но все пак. Свръх дозите и от водата са доста вредни. В най-лекия случай ще нарушат баланса на сол в тялото ни и ще доведат до недостиг на натрий.
За съжаление, атлетите са отличен пример и в това отношение – доказано е, че прекомерното количество от нея по време на състезание (или след това) са причинили на мнозина издуване на клетките, оттам гадене, инсулт, че и смърт даже, размахват пръст от Tips and Tricks.
Когато урината стане прозрачна
Цветът й е изключително точен радар кога да кажем “стоп”. Светложълтият й цвят е добър знак, но стане ли много бледа, почти прозрачна, веднага трябва да спрем с водата.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Откриха ли Дженифър Лопес и Бен Афлек своето ново любовно гнездо

Преди през април 2021 г. да се събере отново с Бен Афлек, Дженифър Лопес живееше в Маями, Флорида с близнаците си Макс и Еме (15 г.). От своя страна през лятото Бен Афлек пък продаде дома си в Пасифик Палисейдс, Лос Анжделис, за 30 милиона долара. Сега обаче двойката е […]