Когато една корона може да заплаши бъдещето на монархията

От пет месеца Великобритания и Общността на нациите имат нов държавен глава. Крал Чарлз може и да наследи трона на майка си Елизабет Втора, но той (за негово съжаление) не върви в комплект с любовта на хората.
Забелязахме по вече няколко протеста, с които новия монарх се сблъска. Както и по нееднозначното отношение към Камила – кралицата-консорт, която ще бъде коронясана заедно с него на церемонията на 6 май тази година.
Двойката е изключителна внимателна в обществените си прояви, като избягва всякакви подводни камъни, на които може да се натъкне. Видяхме го по отсъствието на каквито и да било коментари по повод спорната и хвърляща обвинения автобиография на принц Хари.
Виждаме го и в подготовката на коронацията. От няколко месеца короната, която ще бъде положена на главата на Камила, е спорна тема. Първоначално се очакваше това да е короната на майката на Елизабет Втора кралица Елизабет, но тя включва един скандален камък.
Става дума за Кохинор – прочутият диамант в нея, добит от Източноиндийската компания по време, когато Индия е част от Британската империя. Освен че Индия, наред с Пакистан и Афганистан, имат претенции към диаманта, Кохинор би събудил неприятни спомени за колониалното минало.
Затова и в крайна сметка никой не говори за него. Камила ще бъде коронясана с короната на кралица Мери – съпругата на крал Джордж Пети, който е дядо на Елизабет Втора. Короната е изработена през 1911 г., уточняват от Royal Central.
Тя обаче ще бъде “рециклирана” за настоящата кралица-консорт, като три от камъните ще бъдат сменени. Новите три са прочутите диаманти Кулинан 3, 4 и 5, които са част от личната колекция бижута на Елизабет Втора – пореден начин новата кралска двойка да се опита да спечели благоволението на поданиците си.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Шокиращи подробности за драмата между Васил Драганов и съпругата му Андреа

Съпругата на актьора Васил Драганов, познат от шоуто „Комиците“ и сериала „Столичани в повече“, е завела срещу него дело за домашно насилие. От няколко дни бившите влюбени си разменят обиди в медийното пространство, а истината се оказва доста заплетена и ужасяваща.  „Телеграф“ откри протокол от съдебното заседание, в което Андреа […]

Subscribe US Now