Кой спаси кариерата на Джейн Фонда след 15 години застой

Не се случва често звезда от ранга на Джейн Фонда да има толкова продължителен застой в кариерата. За близо 15 години тя изчезна от светлините на прожекторите – време, за което вероятно и най-заклетите ѝ фенове са били спрели да се надяват да я видят обратно в играта.
Още по-рядко се случва и толкова голямо име в киното, каквото е Фонда, да даде признание пред целия свят на също толкова известна и успешна жена – и то от своя бранш. Всъщност, признанието е за Дженифър Лопес, с която двете играят бъдещи снаха и свекърва през 2005 г. Именно благодарение на ролята си във филма “Свекървище” кариерата на Джейн Фонда отново тръгва нагоре. 
И въпреки че част от критиците осмиват решението на Фонда да влезе точно в образа на злата майка и бъдеща капризна свекърва, актрисата все още смята решението си за “единственото умно нещо”, което някога е правила в кариерата си, пише Bang Showbiz.
Последния път, когато Фонда е на екран преди “Свекървище”, е във филма от 1990 г. “Стенли и Айрис”, където си партнира с Робърт де Ниро.
“Да получа ролята в “Свекървище”, в момент когато бях вън от актьорския бизнес от 15 години, беше най-големият късмет в кариерата ми”, заявява двукратната носителка на Оскар пред Daily Mirror. “Мислех си, че хората ще гледат филма заради Джей Ло, но ще преоткрият Фонда – и точно това се случи.”
И наистина, след “Свекървище” кариерата на Джейн започва отново да се изкачва нагоре. Две от запомнящите се последни превъплъщения на актрисата са като Нанси Рейгън в “Икономът” (2013 г.) и като Грейс Хенсън в Grace and Frankie – комедийния сериал на Netflix, който тази година получи и своя седми сезон.
Но освен кариерата си, Джейн Фонда съживява и духа си. Самата тя споделя, че на 84 години се чувства по-млада, отколкото когато е била на 20. И признава, че преди това сякаш е била изгубена, нещастна и дори е смятала, че няма да живее дълго. 
Днес я виждаме по-жива и активна от всякога – така, както повечето хора бяха свикнали с образа й в началото на 80-те. Но освен участията си във филми и сериали, холивудската звезда възражда и другата си голяма страст – тренировките. Кралицата на аеробиката има свой акаунт в TikTok, за да даде нов живот на хитовите си упражнения за жени.
Защото когато през 1982 г. пуска на видеокасета своята програма за извайване на тялото Jane Fonda’s Workout, Фонда прави същински фурор. Продължителността на тренировката е около продължава час и половина, има два варианта – за начинаещи и напреднали и се превръща една от най-продаваните фитнес програми на всички времена.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Глоби, строги правила и студ в "Къщата на инфлуенсърите" СНИМКИ 18+

“Къщата на инфлуенсърите” е тотален онлайн феномен и май се е запътил да постигне успех от ранга на този, който си заслужи през годините и “ВИП Брадър”. В новото риалити “Къщата на инфлуенсърите” участват някои доста известни, но и някои… не толкова популярни лица. За тях не знаем защо са […]