Коя е следващата кралица Елизабет

Когато говорим за кралско семейство, винаги си представяме британското. Европа обаче е богата на монархии, а бъдещите крале и кралици на Стария континент са доста колоритни. Като престолонаследничката на белгийския трон.
Принцеса Елизабет, дъщерята на крал Филип и кралица Матилде, навърши 21 години на 25 октомври. По този повод дворецът публикува два нови нейни портрета на официалните си профили в социалните медии.
На тях белгийската принцеса е доста по-различна от последните пъти, когато сме я виждали – по време на военното си обучение към кралската армия. За рождения си ден тя позира в женствена блуза с паднало рамо и златни обеци.
В момента Елизабет следва история и политика в Линкълн Колидж към Оксфордския университет в Англия. Обучението й започна миналата есен и ще продължи три години. Официално изявление на двореца обаче увери белгийците, че принцесата често ще се връща в родината си, докато следва, за да участва в обществения живот на страната.
Елизабет стана престолонаследничка през 2013 г., когато дядо й крал Албер Втори абдикира в полза на баща й Филип. Когато се възкачи на престола, тя ще стане първата кралица в историята на Белгия.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Новото начинание на Люис Хамилтън

Спокойно можем да кажем, че Люис Хамилтън е постигнал почти всичко, което е поискал в света на F1. Разбира се, глада за успехи и титли едва ли е намалял, но пилотът ще разшири фокуса си. От Deadline разбираме, че Хамилтън е решил да взеле в кино индустрията, създавайки продуцентска компания […]