Коледно, по-коледно, най-коледно

На 1 декември столичната коледна елха пред Народния театър тържествено запали светлините си и така градът е вече съвсем потопен в празнично настроение.
Някои от по-кратките коледни базари вече преминаха, по-големите пък са отворени от дни, а на трети тепърва им предстои да посрещат гости.
Ето кои са коледните базари в София, на които им идва ред да ги посетим и обещават да ни заредят с най-много коледен дух.
Немски коледен базар
Добре познатият Немски коледен базар и тази година очарова посетителите си с много настроение. Из къщичките, разположени в Градската градинка до пл. “Александър Батенберг”, ще можем да разгледаме и купим ръчно изработени коледни подаръци и сувенири, да опитаме греяно вино, горещ шоколад и други изкушения за хапване, сред които, разбира се, са и традиционните вурстчета.
Музика също има. Част от програмата са поп, джаз и класическа музика, а на сцената ще видим какво са подготвили младежи и деца от училища и детски градини, в които се изучава немски език.
Изненади на базара тази година няма да липсват. Сред тях ще бъде Къщата за снимки, която ще е по-голяма и с нов декор, а в Детската къща пък малчуганите ще могат на топло да изработят подаръци за своите роднини и приятели.
Немски коледен базар е от 18 ноември до 22 декември.
Sofia Christmas Fest
В градинката пред зала 6 на НДК (на гърба на централния вход) вече се е разпростряло коледно градче. В него отново са разположени отделни дървени къщички, от които ни примамват ароматни напитки и храна.
Там ще разгледаме и купим за себе си, близки и приятели различни сувенири. Част от програмата на базара са още Земеделският коледен базар и футболните срещи от Мондиал 2022.
Sofia Christmas Fest е от 18 ноември до 18 декември
Коледен парк
Друго място в центъра на София, което се е оживило от коледно настроение, е площад “Славейков”. Там организираният Коледен парк вече е подготвил открита музикална сцена, зона с храни и напитки и коледна гора.
Част от базара са и произведенията на творци на приложно изкуство и художествени занаяти, като посетителите могат да изберат подаръци за близки и за себе си както от тях, така и от фермерските продукти на родни производители. Организаторите обещават и много други приятни изненади за малки и големи.
Коледен парк е от 4 до 30 декември
Коледен базар – София
В столичния парк “Възраждане” жители и посетители на града също ще могат да се докоснат до магията на Коледа. Там по-специалното ще бъде изработеният макет, който пресъздава сцената на Рождество Христово.
Освен това ще можем да си направим и снимка с Дядо Коледа в обособения фото кът, да изберем подаръци сред разнообразни ръчно изработените творения, както и да се забавляваме с представленията от тематичната празнична програма. И защото просто не би било коледен базар без греяно вино, мезета и сладки изкушения, и те също няма да липсват.
Коледен базар – София е от 9 до 28 декември
Дивата Коледа на “Малките 5”
За втора поредна година Дивата Коледа на “Малките 5” идва на Малките пет кьошета, където коледният дух на кръстовището има важно послание. А именно – да си припомним, че единственото нещо, което няма срок на годност, е планетата. Тази година темата е дивата природа, а каузата – опазването на редките животински видове.
Затова до края на месец декември инсталация ще напомня за богатството на дивата природа, като търговците от района подкрепят каузата с тематични декорации и продукти, вдъхновени от животните.
Освен че посетителите ще се радват на празничните светлини и тематичната украса, ще могат и да опитат греяно вино и фермерски продукти. В програмата ще бъдат включени изпълненията и на улични музиканти, както и различни образователни, социални и културни прояви, от които ще научим повече за застрашените видове и за това как можем да допринесем за опазването им.
Дивата Коледа на “Малките 5” е от 9 до 31 декември

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Галена вече е под 40 кила след серия от инжекции за диабетици СНИМКИ

Учудваща е визията на Галена, която събра погледите на финала на “Гласът на България” не толкова заради умопомрачителната си златна рокля, колкото заради шокиращия си вид. Фолкпевицата е отслабнала до степен, в която феновете й са, меко казано, шокирани. Ръцете и краката на изпълнителката са толкова слаби, че приличат повече […]

Subscribe US Now