Кошмарът на баскетболистката, осъдена в Русия

Няколко дни преди Русия да започне войната срещу Украйна, на 17 февруари тази година, руските власти арестуват американската баскетболна звезда Бритни Грайнър на летище Шереметиево в Москва за притежание вейп с масло от хашиш.
През август месец Грайнър, която е олимпийски шампион с националния отбор на САЩ, е осъдена на девет години затвор.
Преди ден съпругата й Черел Грайнър даде първото си интервю след арестуването й за CBS Mornings. “Тя е в най- най-трудния момент в живота си в момента”, казва тя и допълва, че само по разговора по телефона е разбрала, че Бритни въобще не е добре.
“Плаках два или три дни без да спра след това. Това беше най-ужасният разговор, който съм провеждала”, казва още Черел. Тя разказва, че баскетболистката много се страхува, че ще бъде забравена в родината си и никой няма да се бори за освобождаването й.
“Животът ми няма вече никакво значение” с точните думи, които ми каза”, допълва Черел, цитирана от Guardian. “Умът ми просто не го побира.” На 25 октомври е насрочено делото, в което адвокатите на Грайнър ще оспорват присъдата й.
По-рано тази година се говореше за вариант за освобождаването при размяна на затворници между Русия и САЩ, но за момента такъв вариант не е потвърден.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Софи Маринова проговори след скадала с Лоренцо, двете с Преслава... ВИДЕО

Софи Маринова се появи за първи път след скандала със сина си Лоренцо, който бе издирван заради съмнения, че участва в канал за трафик на мигранти. Но вместо да внесе яснота за случилото се, директно премина към по-весели теми, в които компания й правеше колежката й и добра приятелка Преслава. Двете […]