Краят на една ера – Тайгър Уудс и Nike се разделят

През последните години Тайгър Уудс позагуби формата и част от блясъка си, но това се дължи изцяло на катастрофата, която претърпя през 2021 г.
Нараняванията от нея застрашаваха кариерата му, която така или иначе е към своя край. Но Уудс все още не е приключил с голфа и прави големи промени.
От профилите му в социалните мрежи разбираме, че е прекратил близо 30-годишния си договор с Nike. Тайгър Уудс пише, че преди малко повече от 27 години е бил късметлия, че е успял да стартира успешно партньорство с един от най-емблематичните брандове в света.
Легендата в голфа благодари и лично на Фил Найт, чиято визия е успяла да помогне не само на тяхното партньорство, но и на голфа като цяло. 
Разбира се, атлет от ранга на Тайгър Уудс няма да остане без спонсор и бранд, който да представлява, но за момента запазва в тайна кой ще бъде той. “Хората ще питат дали има друга глава. Да, със сигурност ще има още една глава”, завършва обръщението си Уудс.
Според The Guardian, за тези 27 години Тайгър Уудс е спечелил около 500 милиона долара от партньорството си с Nike. Новината идва на фона на стремежа на компанията да намали разходите си с 2 милиарда долара през следващите години.
От Nike също така намаляват и инвестицията си в голфа, като през 2016 г. спряха да произвеждат голф екипировка, а и кариерата на Уудс наближава своя край.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Нещастен ли е Бен Афлек с Джей Ло

В неделя вечерта, 7 януари, Дженифър Лопес и Бен Афлек направиха дебюта си на наградите Златен глобус като двойка. Актьорът, който е двукратен носител на отличието, за последно присъстваше на церемонията през 2017 г. Последният път за певицата пък бе през 2020 г. с тогавашната си половинка Алекс Родригес. Припомняме, […]

Subscribe US Now