Крал Чарлз и принц Уилям пак ядосаха принц Хари – коя е новата титла на принца на Уелс

В последните дни напрежението между принц Хари и кралския двор достигна нови висоти. Причината – херцогът на Съсекс бе в Лондон за годишнината на игрите за военни ветерани Invictus, но баща му крал Чарлз така и не намери време в натоварения си график да се срещне с него. Събитието също така мина без никаква подкрепа от двореца, но бе уважено от роднините на принцеса Даяна.
След това принц Хари замина за Нигерия с Меган Маркъл, а в началото на тази седмица кралят имаше първия си официален ангажимент от доста време насам заедно с принц Уилям.
Двамата посетиха военен авиационен център, в който се срещнаха със служещите, а принцът на Уелс дори пилотира един от хеликоптерите.
На официална церемония той бе удостоен и с нова титла – главнокомандващ на Армейския въздушен корпус. Тази чест крал Чарлз преотстъпи на своя по-голям син, въпреки че години наред се смяташе, че негов наследник ще бъде принц Хари заради дългия си военен опит по време на мисиите в Афганистан. Но с напускането на кралския двор се лиши и от тази възможност, пише Fox News.
Според кралски коментатори, нежеланието на крал Чарлз да се види с херцога на Съсекс и последвалият жест към принц Уилям могат да се тълкуват като “жестоко пренебрежение” към отцепника от кралския двор, което е напълно целенасочено и добре пресметнато.
Със сигурност на принц Хари не му е станало приятно и вече няма никакво съмнение, че пропастта между него и семейството му е напълно непреодолима, а той – изцяло забравен.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Ново кралско бебе в Европа - принцеса Александра от Люксембург стана майка

Ново кралско бебе се роди в една от най-малките монархии в Европа – Люксембург. Единствената дъщеря на великия херцог Анри Александра стана майка за първи път. Новината беше съобщена официално от двореца на датата на раждане на бебето. “Великият херцог и великата херцогиня с голяма радост съобщават за раждането на […]

Subscribe US Now