Крал Чарлз взе решение за конете на майка си

След смъртта на кралицата един въпрос продължи да тревожи голяма част от поданиците й – кой ще се грижи за всичките й любими животни, които е отглеждала в последните години. И докато въпросът с коргитата й намери щастлив отговор, този с конете й не е напълно решен.
Преди дни стана ясно, че крал Чарлз е взел решение как да постъпи с част от състезателните коне на Елизабет Втора. Той възнамерява да ги продаде, съобщават ни от ВВС.
Аукционната къща за състезателни коне Tattersalls потвърди, че 16 от животните, отглеждани от кралицата, са в каталога й. Между тях е и Love Affairs – конят, който спечели състезанията в Гудууд два дни преди смъртта на собственичката си.
“Няма нищо необичайно. Всяка година се продават коне. Самата кралица е развъждала и отгледала кобили с идеята да ги продаде. Няма как да запазиш всичките животни”, коментира говорителят на Tattersalls Джими Джордж.
Той допълва, че продажбата съвсем не означава, че кралското семейство вече няма да изпраща коне на състезания. “Всяка година собствениците на животни подават част от тях.” От ВВС припомнят, че страстта на Елизабет Втора по конете идва от баща й крал Джордж Шести – той и подарява Royal Stud – жребецът, дал началото на поколение състезателни коне.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Защо Дейвид Бекъм съди фитнес компания за 20 милиона долара

Няма спор, че футболната кариера на Дейвид Бекъм беше наистина успешна. Но той успя да развие и доста успешни бизнес начинания след края ѝ. В момента например е сред собствениците на американския футболен отбор Интер Маями. Бекъм обаче не спира да използва популярността си, за да бъде рекламно лице на различни […]

Subscribe US Now