Милионите, които Майкъл Джордан ще дари за рождения си ден

Преди около 20 години Майкъл Джордан може и да се отказа от професионалния баскетбол, но днес той продължава да бъде смятан за един от най-добрите.
Въздушния печели симпатии и уважение не само с постигнатото в NBA, но и с това в живота – той е първият спортист, станал милиардер, но не пази парите само за себе си, защото е известен с това, че дарява на хора и каузи.
Утре, 17 февруари, Майкъл Джордан ще навърши 60 години и по този случай ще направи едно от най-големите си и щедри дарения до момента. Според People, бившият баскетболист ще дари колосалните 10 милиона долара на организацията Make-A-Wish America, която се опитва да сбъдва мечтите на болни деца и такива в затруднено положение.
Оказва се, че тези 10 милиона долара са най-голямата сума, дарена на организацията, от един човек. Но както вече казахме, за Джорджан това не е нищо ново, защото преди две години той отново дари 10 милиона долара за отварянето на две здравни заведения в Северна Каролина. 

Колкото до Make-A-Wish America, Майкъл Джордан е посланик на организацията от 1989 г., а според тях желанието му за рождения му ден е да вдъхнови повече хора да даряват, за да осъществяват мечти.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Риана и A$AP Rocky вече не крият сина си

След като по време на Супербоул стана ясно, че Риана и A$AP Rocky отново ще стават родители, сега певицата е готова да сподели някои подробности за живота си. Прави го пред Vogue Великобритания в интервю на Джайлс Хатърсли, където говори за новата си увереност, новата си музика и новия си […]