Най-скъпите породи котки

Котките определено са същества, които няма как да ни оставят безразлични – или ги обожаваме, или гледаме да стоим далеч от тях. Но за едно не можем да си изкривим душата – че са много красиви и им личи, че си го знаят.
Разбира се, по отношение на породите отново опираме до лични предпочитания. Има хора, които харесват голите котки сфинкс, както и такива, които си умират за дългокосместите персийки.
А от Pets Lover подбират 10 от най-скъпите породи котки. Ние ги представяме във възходящ ред.
10. Сиамска – 1200 евро
Сиамската котка е родом от Сиам (Тайланд) и е сред котешките породи, които са от най-буйните, общителните и обичащи забавленията. Това е котка, която е неразривно свързана със своя собственик и щастливо съжителства с други животни в дома.
9. Британска късокосместа – 1500 евро
Британската късокосместа котка е безспорно най-популярната чистокръвна порода котки в Обединеното кралство. В котешкия свят британска късокосместа котка се счита за “гиганта-джентълмен”. Те са гальовни и се привързват към хората и другите животни.
Британските късокосмести котки не търсят непрекъснато внимание от човека и са по-тихи, отколкото ориенталските породи, нито са така любознателни, за да си навличат проблеми като тях. Кръглите й бузи и гънките около устата напомнят на котката от “Алиса в страната на чудесата”.
8. Руска синя – 2000 евро
Тези котки са не просто красиви, но и известни със своята висока интелигентност. Те лесно се поддават на дресировка, а пронизващият им поглед също може да покорява и подчинява стопаните им.
7. Шотландска клепоуха – 3000 евро
Котките от тази порода са социални, игриви и дружелюбни, но трябва много да се внимава с ушите им. Те обичат да играят на открито, тъй като са много енергични. Хубавото при тя е, че лесно се адаптират и могат да съжителстват много добре и с други домашни любимци, както и с малки деца.
6. Петербургски сфинкс (петерболд) – 3000 евро
Тази котка от руски произход има рядка или дори несъществуваща козина. Произходът му се дължи на кръстоска между сиамка и сфинкс. Привързаните и игриви котенца са много атлетични, поради което винаги са активни и изследват цялата къща. Те обаче са и много темпераментни.
5. Сфинкс – 3000 евро
И като стана дума за тях по-горе, няма как да не споменем и “голите” котки от порода сфинкс. Това е много весела котка с висока интелигентност, която освен това е и много дружелюбна с други домашни любимци. Силно привързана е към стопанина си и много страда от самотата.
4. Манкс – 3500 евро
Породата е известна преди всичко с мутацията, заради която има необичайно къса опашка. Представителите й са игриви и общителни, лесно се привързват към хората. Котките манкс имат специфична муцуна и разнообразие от цветове и окраски.
3. Персийска – 5000 евро
Родом от Мала Азия, тази порода котки, е била високо ценена от кралица Виктория. Всъщност персийките наподобяват истински благородник с изтънчените си аристократични движения и изглеждат наистина страхотно с красивата дълга козина. Персийката обаче изисква много грижи.
2. Савана – 20 хиляди евро
Саваната е особена котка: тя е кръстоска между сервал (дива котка) и домашна котка. Тъй като е хибрид, представителите от породата имат склонност да бъдат диви, така че е хубаво да отделим време в обучението ѝ, когато е малко коте. Тези котки са сред малкото, които не мразят водата, така че си играят с нея и в някои случаи дори се гмуркат. Поради своята рядкост и многото грижи, които изискват котките от порода савана, са доста скъпи.
1. Бенгалска – 20 хиляди евро
Бенгалската котка е порода, която възниква от кръстоска, но този път между леопардова и домашна котка, което прави представителите на този вид уникално красиви. Тя е много общителна, привързана и обича да скача. Нуждае се обаче от много пространство, за да тича, тъй като е неуморна.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Сърменов с приз за театрален мениджмънт, а Ники Илиев... СНИМКИ

За шеста поредна година бяха наградени отличниците в сферите на бизнес, изкуство и мода. Организаторът на събитието Цвети Разложка бе избрала новата зала Ariana Hall Event Center, като в деня на почитането на Св. Мина, това беше първото мащабно събитие, проведено там. Датата със съвпадащи цифри 11.11.22 г. донесе късмет […]

Subscribe US Now