Нели Рангелова отбелязва 45 години на сцената със стилен концерт в Софийската опера

Нели Рангелова ще отбележи своите 45 години на сцена с юбилейния концерт, озаглавен “На бис с песните на Нели Рангелова” в Софийската опера и балет на 17 октомври от 20:00 ч., а мястото е избрано неслучайно – защото за нея “това е един храм, който носи духа на големите ни певци и прима балерини”.

По време на концерта една от най-красивите родни певици ще изпълни голяма част от най-известните си песни, а както е добре известно Нели Рангелова има записани над 500 песни, както и повече от 10 албума, също и много отличия, последното от които е от тазгодишния Фестивал за българска поп и рок музика “София 2023”, където нейната балада “Чай от ласки” събра най-силния вот на журито. 
Нели Рангелова: Любовта и победите ми винаги са се получавали след доста трудности!

Гости на Нели Рангелова ще бъдат –  Георги Христов, Невена Пейкова, балет “Вая денс”, а всички песни ще са под съпровода на “Дани Милев бенд”.
“Искам този път всичко да бъде различно. Поканила съм класически балети и примабалерината Марта Петкова. С Жоро Христов имаме нов дует, онзи ден сме го записвали. Песента се казва “Когато се огледам в очите ти”. За първи път ще бъде изпят от нас на моя концерт и след това ще запишем и видеоклип. От 30 години не бяхме записвали песен с него”, сподели наскоро певицата.

А вероятно за мнозина ще е любопитно да разберат, че когато е започвала кариерата си на певица, Нели Рангелова е искала много да прилича на Даяна Рос – “тя беше елегантна, винаги в красиви копринени дрехи. Само с изражението на лицето си караше хората да плачат и да се усмихват”, признавала е тя. А вторият й идол е Арета Франклин.
Нели Рангелова започва творческата си кариера през 1978 г. като беквокалистка с оркестър “Бургас”. Носител е на голямата награда на фестивала “Златния Орфей” в международния конкурс за изпълнители през 1982 г. Същата година печели и Голямата награда на фестивала “Нийуола” в Канзас, САЩ. Година по-късно печели и “Сребърна лира” в Словакия./show.blitz.bg

 

Източник: blitz.bg
Next Post

Снимката по бански, която не очаквахме от Серина Уилямс

В последните години акцентът в живота на Серина Уилямс трайно се измести от кариерата към семейството. 42-годишната тенисистка е щастливо омъжена и майка на две момичета, второто от които роди само преди два месеца. Това обаче не й пречи вече да се върне към тренировките, за да може скоро да се […]

Subscribe US Now