Нина Добрев не се страхува от акулите

Преглеждаме редовно профила на Нина Добрев в Instagram и отлично знаем, че актрисата обожава да пътува, посещава нови места и изживява нови емоции.
Като цяло Нина обича да предизвиква себе си и да се впуска в приключения. Отново от профила ѝ в социалната мрежа знаем, че обича акулите. А последният ѝ пост ни го демонстрира нагледно.
Актрисата публикува видео, от което виждаме как тя се подготвя, а след това и гмурка в компанията на Шон Уайт в търсене на тигрови акули. Двамата, разбира се, се натъкват на такъв екземпляр и съвсем спокойно плуват около него. Като българката дори осъществява контакт с акулата.
В описанието към поста Нина Добрев пояснява, че преди време се е страхувала от акулите, но този страх е бил преодолян, когато се е озовала във водата с тях. Тогава е разбрала, че те всъщност въобще не се интересуват от хората.
Добрев пише, че е имала възможността да плува с много видове акули до момента, но мечтата ѝ е била да се докосне и до тигрови акули. В деня на гмуркането във водата е имало цели три акули от този вид, като една от тях е била Рокси – четириметрова тигрова акула, която е била много приятелски настроена.
Нина държи всички да обърнат внимание на това, че с Шон Уайт не са обезопасени в клетка и че акулите са много спокойни. В нито един момент те не са се опитали да ги ухапят или нападнат. Българката твърди, че в медиите акулите биват изкарвани като безпощадни убийци, а всъщност са точно обратното.
Нина Добрев пояснява, че наскоро в САЩ – Флорида и Алабама например, е имало състезание за убиване на акули. И че всъщност не те са убийците, а ние – хората. Тя се възмущава, че в Алабама има родео, което цели участниците да убиват акули чук, които са застрашен вид.
Добрев недоумява как това може да бъде законно и призовава тези състезание и безпричинни избивания на акули да спрат. Призовава и големи компании и корпорации като Coca-Cola, Chevrolet, iHeartRadio и Yamaha Music да спрат да подкрепят такива събития.
Нина Добрев вярва, че трябва да защитим акулите, защото ако избиването им не спре – те скоро ще изчезнат като вид. С тях и океанът ще загине, а той е изключително важен за нас, защото произвежда 70% от кислорода на планетата.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Защо Дуейн Джонсън отказа да води наградите Еми 2022

По-рано през седмицата бяха обявени номинираните за наградите Еми 2022. И сега остава голямото чакане до церемонията по награждаването, за да разберем и големите победители. Тя трябва да се състои на 12 септември, но интересното е, че до момента не е обявено кой ще бъде водещ. От източници на Entertainment Tonight става ясно, […]

Subscribe US Now