Неочакваният детайл от първата аудиенция на крал Чарлз

Крал Чарлз постепенно започва да влиза в крак със задълженията си на новия монарх на Великобритания. Той направи първата си обиколка на Шотландия, обяви и първото си официално пътуване в чужбина, а вече дори знаем кога ще се състои коронацията му.
Междувременно 73-годишният Чарлз се захвана и с една от стандартните процедури в ежедневието си – срещите с министър-председателя.
По-рано днес, 13 октомври, се състоя първата аудиенция на краля с Лиз Тръс. Традицията повелява двамата да се срещат всяка седмица, за да обсъдят текущите събития и проблеми в държавата.
Видео от част от срещата, споделено в Twitter, показва няколко любопитни детайли от стаята в Бъкингамския дворец, където тези срещи ще се състоят. Тя вече е декорирана с предмети, важни за Чарлз.
И сред тях е снимка от сватбата на сина му принц Хари с Меган Маркъл от 2018 г. Правена е в двореца Уиндзор, а на нея са младоженците в компанията на родителите си, кралица Елизабет и принц Филип, както и принц Уилям, Кейт Мидълтън, и децата им Джордж и Шарлот.
Друга фотография, забелязана от People, е тази на четири поколения семейство Уиндзор – кралица Елизабет, Чарлз, неговият син принц Уилям и най-големият му внук принц Джордж.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Когато Орландо Блум едва не губи живота си

За тежкия инцидент Орландо Блум и преди е казвал, че е повлиял на всичко в живота му. В интервю за GQ от 2005 г. актьорът разказва, че когато е излязъл от болницата, веднага е започнал да купонясва. Няколко месеца обаче му е отнело да осъзнае, че не иска да обърква […]