Няма кой да спре Макс Верстапен

През настоящия сезон във F1 никой не може да се окаже достойна конкуренция за Макс Верстапен. Вчера, 3 септември, нидерландецът спечели надпреварата в Италия и с това постави рекорд.
Това бе десета поредна победа за пилота на Red Bull от началото на сезона, която със сигурност го оставя на върха в класирането, но по-важното – записа името му в историята.
Към момента именно Верстапен е пилотът с най-много поредни победи във F1. Досега рекордът се държеше от Себастиян Фетел, който преди 10 години успя да постигне девет поредни победи.
“Никога не бих повярвал, че това е възможно”, каза щастливият Макс Верстапен след края на състезанието в Италия. Зад Верстапен и Фетел остават легенди като Алберто Аскари, Михаел Шумахер и Нико Розберг, които са успели да спечелят по седем поредни победи, пише NBC News.
Макс Верстапен спечели 12 от всички 14 състезания, провели се от началото на сезона във F1. Останалите две на първо място бе неговият съотборник в Red Bull – Серхио Перес. До момента нито един отбор не е успял да спечели всички състезания във F1, но по всичко изглежда, че Red Bull гледа именно към поставянето на този немислим рекорд.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

6-те музикални събития на септември

Месец септември символизира началото на есента, събирането на реколтата, жътвата и узрелите плодове на майката природа. През този месец настъпва есенното равноденствие, денят и нощта се изравняват. Той е своеобразен символ на баланса между лятото и зимата, светлината и мрака, материята и духа. Освен всичко това обаче септември обикновено изобилства […]

Subscribe US Now