Никола Цолов с нова победа и рекордно класиране във F3

Никола Цолов кара втория си сезон в F3, за който определено можем да кажем, че е далеч по-успешен от първия. Българинът успя да запише първа победа в спринтово състезание на пистата в Монако и се оказа най-добър по брой обиколки, в които е бил водач.
През изминалия уикенд Никола Цолов се представи изключително силно и на пистата Spielberg в Австрия. Никола Цолов спечели спринтовото състезание в Австрия, а на основното се класира на шеста позиция. 
Изключително силното каране на българския пилот му осигури цели 19 точки, които бяха прибавени към актива му. По този начин се изкачи с две места в подреждането.
Това означава, че Никола Цолов влиза в топ 10 във временното подреждане на пилотите във F3. Настоящият му актив е от 44 точки, което е с три по-малко предните двама пилоти в класирането. До върха го делят цели 66 точки.
До края на сезона обаче остават още четири състезания, в които Никола Цолов може да спечели достатъчно точки, за да се изкачи още по-нагоре. Следващото изпитание пред Българския лъв, както е известен той, ще бъде още този уикенд на пистата Silverstone във Великобритания.
“Най-добрият ми уикенд във F3 досега! Щастлив съм от напредъка и забавните битки с някои приятели днес”, написа Цолов в профила си в Instargam след успешния уикенд в Австрия.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

На почивка със свекърите - синът на Джон Бон Джови и Мили Боби Браун в Сардиния

Когато през май тази година стана ясно, че 20-годишната Мили Боби Браун и 22-годишният Джейк Бонджиови са се оженили, доста хора бяха изненадани. Не и родителите на Джейк, които приветстваха в семейството младата си снаха. Сега актрисата от Stranger Things и съпругът й са на меден месец в Сардиния. Двамата […]

Subscribe US Now