Нови предизвикателства пред кралицата

В последните месеци кралица Елизабет има проблеми с подвижността – причината, поради която пропусна доста официални събития, свързани както със 70-ия й юбилей на престола, така и с традиционни за това време на годината дейности.
Макар да изглежда бодра, на 96-годишната Елизабет ще й се наложи да ограничи още задълженията си.
След тържествения уикенд на Платинения юбилей, много хора започнаха да се питат дали кралицата ще бъде част от Игрите на Общността на нациите – спортно събитие, което събира атлети от всички страни, на които Елизабет е държавен глава.
За момент още няма официално изявление от Бъкингамския дворец – то вероятно ще дойде малко преди началото на Игрите, които трябва да бъдат открити на 28 юли в Бирмингам. Според People обаче е възможно тя да делигира задълженията си на принц Чарлз.
Първото издание на Игрите на нациите се състои през 1930 г., когато те се наричат Игри на Британската империя. Състоят се на всеки четири години с прекъсвания единствено през 1942 г. и 1946 г. През 2022 г. в Бирмингам се очаква да се включат 4500 спортисти от 72 страни.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Нещо ужасно сполетя Филип Буков в гората! Наложи се да... ВИДЕО

Актьорът Филип Буков, който познаваме от сериалите “Откраднат живот” и “Татковци”, се опита да завърши състезанието “Обиколка на Витоша 100 км”, но получи много сериозна контузия.  Новият секссимвол от родното кино разкри през какъв ужас е минал по време на състезанието и защо се е наложило да се откаже преди финала.  […]