Нови проблеми в кралския двор на Норвегия

За монархиите в Европа 2022 г. се оказа съдбовна. Тя беше белязана от смъртта на кралица Елизабет за Великобритания, от отнемането на титлите на по-малкия син на кралицата в Дания, както и с годежа на принцеса Марта-Луизе за шаман в Норвегия.
В последната държава проблемите явно ще продължат до последните дни на декември. Преди ден крал Харалд беше приет по спешност в болница. За 85-годишния монарх се грижат в болница Rikshospitalet в Осло, където са му назначени антибиотици, а състоянието му е стабилно.
Повече подробности за заболяването му не се съобщават, но от Royal Central ни припомнят, че Харалд последно беше в болница с треска през август тази година, а през миналата придвижването му беше затруднено заради операция на коляното.
До края на декември кралят има редица ангажименти, сред които са няколко срещи с кабинета, присъствие на празничната литургия на Коледа, както и традиционното новогодишно обръщение към нацията.
За последното вече се търсят и “други варианти”, както съобщава норвежкия кралски дворец пред телевизия NRK. Това означава, че е възможно обръщението да бъде направено не от крал Харалд, а от съпругата му кралица Соня или пък от престолонаследника принц Хаакон.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Защо Джъстин Бийбър нападна остро H&M

Много трудно ще видим някоя известна личност от света на киното или музиката, която да не е влизала в колаборация с още по-известен бранд. Без значение дали става дума за луксозни дрехи, аксесоари, бижута или пък парфюми, тези партньорства са факт. Но понякога не всичко протича безпроблемно, както на всички […]