Отказва ли се Кейт Бланшет от киното

В каквато и ролята да влезе, безспорно е, че Кейт Бланшет винаги се справя страхотно. Поредно доказателство за това е последният ѝ филма Tár. В него тя влиза в образа на Лидия Тар – първата жена диригент на германски оркестър, заради което получи и номинация за Оскар.
Въпреки това обаче, наскоро Кейт сподели, че обмисля варианта да се оттегли от актьорската професия. Това намерение тя сподели в австралийското шоу The Sunday Project. Звучи изненадващо, но работата по последния филм е била толкова физически и емоционално изтощителна за нея, че е помислила да се откаже.
“Бях много натоварена, дори още не успявам напълно да се възстановя. Умората повлия и на психическото ми състояние. Щастлива съм, че имам късмета да работя с невероятни режисьори, но това е твърде взискателно и те задължава да даваш максимума от себе си. А всичко се натрупва”, казва Кейт и бърза да добави през смях: “Така че, никога повече не искам да работя.”
Актрисата, която има трима сина и дъщеря от съпруга си – сценариста Андрю Ъптън, добави, че работата ѝ я кара все повече да копнее за семейството, тъй като се налага често да пътува и да отсъства с месеци. Освен това в последните години изпитва силна носталгия по родната Австралия и дори мечтае да се завърне завинаги там.
Кейт не само получи номинация за тазгодишните награди Оскар, но е и спрягана като една от възможните победители в категорията за най-добра женска роля за филма Tár.
Първият си Оскар Кейт Бланшет печели за ролята си в филма на Уди Алън от 2013 г. “Син жасмин”, напомня Bang Showbiz.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Алиша Кийс в 23 факта

Днес, 25 януари, рожден ден празнува американската изпълнителка, музикант и текстописец Алиша Кийс. Източник: Lifestyle.bg