Първите думи на Чарлз след диагнозата рак

От няколко дни всички говорят за диагнозата рак на крал Чарлз. Обявяването на подобни подробности за здравословното състояние на действащ монарх изненада мнозина. А след него от двореца заявиха, че няма да дават редовно информация как върви лечение на краля. Но това не значи, че той ще се скрие изцяло от общността и няма да говори за заболяването си.
И го направи още в края на миналата седмица, когато в официалните профили на кралското семейство в социалните мрежи бе публикувано първото официално изявление на крал Чарлз след обявяването на диагнозата му. То бе придружено с негова снимка в компанията на медици.
“Искам да изразя моите най-сърдечни благодарности за съобщенията с подкрепа и добри пожелания, които получих в последните дни”, започва кралят. “Както всички, засегнати от рака знаят, толкова положителни мисли създават нужния комфорт и окуражаване”, се казва още в посланието.
Крал Чарлз смята за “окуражаващо” това, че споделянето на неговата диагноза е помогнало за насърчаване на общественото разбиране, както и за популяризиране на организациите, които подкрепят болните от рак и техните семейства – както на Острова, така и по целия свят. И допълва, че благодарение на личния си опит напоследък възхищението му към тяхната “неуморна грижа и отдаденост” е още по-голямо.
Часове след разпространяването на първите думи на монарха след диагнозата, той се появи и за пръв път на публично място. За последно го видяхме при изписването му от лондонската болница преди дни, а в неделя, 11 февруари, той и Камила Паркър посетиха служба в църквата Света Мария Магдалена в имението Сандрингам, където кралската двойка живее, пише CNN.
Крал Чарлз и съпругата му демонстрираха добро настроение и помахаха на журналистите, а след службата се прибраха обратно у дома. Не е ясно кога отново ще видим монарха и при какви обстоятелства, защото всичките му официални ангажименти са преустановени, но сме сигурни, че той ще продължи своята мисия да подкрепя всички болни от рак, точно както всички подкрепят него в момента.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Как да върнем формата на свит при пране вълнен пуловер

На всеки се е случвало да пусне светло пране с един забравен червен чорап, след което се сдобива с цяла пералня розови дрехи. Или да изпере на висока температура плетена дреха, която след това е с размер като за тригодишно дете. Не е нужно веднага да хвърляме свилата се дреха. […]

Subscribe US Now