Помощите, които ще раздаде крал Чарлз

Крал Чарлз може и да не е най-богатият човек на Острова – настоящият му министър-председател успешно заема тази роля в момента. Но това не значи, че доходите му са малки – за миналата година например е получил 27 милиона доход само от Херцогство Корнуол, което в момента вече е собственост на принц Уилям, съобщават Forbes.
Чарлз разполага с достатъчно лични средства и точно от тях възнамерява да плати бонуси от по 600 британски паунда на собствените си служители. Тези пари целят да ги подпомогнат “в реалността на тежката икономическа ситуация, в която е страната” казва източник на The Sun.
Именно това издание съобщава информацията за бонусите, която за момента не е потвърдена официално от Бъкингамския дворец. Там се уточнява, че служителите с доход под 30 хил. паунда на година ще получат 600 паунда бонус този месец.
Тези, които получават между 30 и 40 хил. паунда ще се възползват от бонус в размер на 400 паунда, а тези със заплата между 40 и 45 хил. паунда – в размер на 350 паунда. “Кралят е наясно с покачващите се сметки за ток, които имат хората, и се притеснява за благосъстоянието на верните си служители”, казва още източникът, цитиран от ВВС.
Разбира се, този ход на краля има и своите критици. Греъм Смит от организацията Republic, която се бори за премахването на монархията във Великобритания, казва, че “подхвърлянето на 50 паунда на месец” е обидно. И допълва, че докато хората се чудят как и откъде да спестят пари, Чарлз не е платил данък “наследство” коства на данъкоплатците десетки милиони на година.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Край с Петканов! Алекс Богданска показа новия си СНИМКА

Алекс Богданска изживя тежко развода си с Даниел Петканов и въпреки че бе изпаднала дори в депресия, ето, че вече е готова да продължи живота си с бясно темпо. Вече има и кой да й помогне за това. Наскоро моделката, която редовно пуска изкусителни фотоси в профилите си в мрежата, […]