Пореден протест срещу крал Чарлз

Голяма част от дейностите на крал Чарлз са продължение на неща, започнати от майка му Елизабет Втора. Такъв беше и последният ангажимент на 74-годишният монарх, който вчера посети град Милтън Кейнс.
Още през миналата година по повод Платинения юбилей на кралицата Милтън Кейнс беше в списъка с градове, които да получат статут на city (голям град). Това беше и поводът на посещението на Чарлз – съпътстващите празненства.
Той обаче не беше посрещнат особено ласкаво – пред църквата Christ the Cornerstone, посетена от кралица Елизабет през 1992 г., го посрещнаха протестиращи. Те държаха табели с надпис: “Не си нашият крал”.
Самият Чарлз не показваше, че по някакъв начин забелязва демонстрантите, които са част от антимонархическата групировка Republic. Те планират още по-мащабни протести и по време на уикенда на коронацията между 6 и 8 май.
Това съвсем не е първият път, в който новият британски крал е посрещнат враждебно в родината си. През ноември 2022 г. – само два месеца, след като се качи на престола, по Чарлз и Камила хвърляха яйца по време на визитата им в Йорк. През декември същото се случи в Лутън, като беше задържат 20-годишен мъж, припомнят ни People.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Емоционалното послание на Селена Гомес

Сред причините да харесваме Селена Гомес толкова, са позитивността ѝ и искреността ѝ към феновете. Тя и преди е говорила открито за омразата към нея, разпространявана онлайн, както и последствията, които тя оказва върху психичното ѝ здраве. В резултат на това тя често страни от социалните мрежи. Селена Гомес преди […]