Представиха конкурса за красиви градинки във Владиславово на международен форум

Конкурсът за облагородяване на междублокови пространства на район “Владислав Варненчик”  – “Пъстро и създадено с любов”, бе представен от кмета Николай Костадинов на онлайн международна среща на тема „Приобщаващи градове и райони“. Събитието се организира от побратимения с Варна град Рощок, като идеята е да се постави начало на полезен обмен на информация за включване на гражданите в създаването на по-привлекателна среда за живеене и устойчиво развитие на градските райони.

 

Конкурс “Пъстро и създадено с любов” дава възможност на гражданите да участват лично в превръщането на междублоковите терени в пъстри градинки. Той привлича все повече привърженици, като за последните 3 години има над 50 обединения на етажни собствености, които са били отличени с награди. Инициативата се развива в Програма на община Варна за финансиране на проекти за озеленяване и облагородяване на междублоковите пространства, която стимулира създаването и поддържането на зелена градска среда и в същото време допринася за развитието на социална ангажираност и споделен дух в местните общности.

 

В онлайн срещата се включиха и представители на районни администрации и общински структури от Латвия, Германия, Финландия и САЩ. Участниците от Рига, Турку, Рощок, Рoли (Северна Каролина), които също споделиха добри практики, свързани с развитието на по-отдалечените квартали и засилване на социалното включване. Поканата за участие на Варна в срещата за развитие на приобщаващите градове идва няколко месеца след участието на експерти от община в международна среща в областта на електрическата мобилност и устойчивото развитие, организирана от Рощок, където експерт от община Варна представи проекти, свързани с градската мобилност и обновяването на обществения транспорт.

Next Post

Започва есенно-зимната дератизация на каналните шахти и дерета

Започва есенно-зимната дератизация на каналните шахти и дерета на територията на община Варна, съобщиха от общинското предприятие „Дезинфекция, дезинсекция и дератизация“. Дератизацията включва залагане на родентициди в каналните шахти или в дупките на гризачите. Използват се препарати на антикоагулантна основа, със санитарно разрешително за пускане на пазара и информационен лист […]

Subscribe US Now