При бедствено положение във Варна няма да има „синя зона“

Ако Варна бъде затрупана от сняг „синята зона“ може да спре да работи. Това коемнтира за „Черно море“ инж. Младен Иванов – директор на общинското предприятие “Паркинги и синя зона”.

Това обаче ще стане факт ако кметът на морската столица Иван Портних издаде заповед, която да отмени платеното паркиране. Тя ще е валидна до нормализиране на обстановката във Варна. Препоръка за такава разпоредба може да направи кризисният щаб.

От нея доволни ще са водачите, които при затруднена обстановка няма да бъдат глобявани. Но ако времето само е лошо, но заповед няма, те ще получават санкции, защото има хоризонтална и вертикална маркировка, които е необходимо да бъдат спазвани. Както и разпоредбите, които да улесняват зимното почистване.

Догодина във Варна се планира да заработи и вторият етап от „синята зона“ – Широк център. Тя ще прибави към съществуващите близо 3000 паркоместа нови 4500.

Next Post

Стойчо Яковски от Пловдив, който спаси дете, е полицай на годината

Младши автоконтрольор Стойчо Яковски от Пловдив беше отличен за „Полицай на годината 2018”. Тази година младши инспектор Яковски организира и проведе обучение по безопасност на движението в 22 детски градини, 16 училища и 4 университета. Той спасява и живота на 4-годишно дете по време на демонстрация на служители на Специализираните полицейски […]