Над 100 бебета са родени в зоопарка през 2021 година

Над 100 бебета са родени в зоопарка във Варна през 2021 година, съобщи директорът Иванка Стоянова. Сред най-атрактивните животни са черни лебеди, пауни, диамантени и златни фазани, елени лопатари, черни муфлони, камерунски козлета и виетнамски прасенца, както и игриви дългоноси мечета. През годината зоопаркът е бил посетен от близо 144 000 души, приходите от продажба на билети са в размер на 320 078 лв., а даренията – 19 870 лв.

 

С настъпване на новата 2022 година зоопаркът по традиция организира кампания „Второ приложение на коледните и новогодишни дръвчета“. “Приемаме елхички, които са в домовете на хората по време на празниците. С тях ще украсим местообитанията на маймуни, хищници и птици, ще разнообразим менюто на кози, елени, муфлони и други тревопасни животни”, допълни Иванка Стоянова.

Next Post

Световната федерация на туристическите градове поздрави Варна

Генералният секретар на Световната федерация на туристическите градове /WTCF/ Чен Донг изпрати официално поздравление до Варна по повод настъпващата Нова 2022 година. Община Варна е член на организацията от 2015 година и активна участва в събития, организирани от нея.   Генералният секретар на WTCF изразява увереност, че въпреки сътресенията, предизвикани […]